Gospodine Tim Oreskovic, v.d. premijera!

Gorkić Taradi i Tihomir Orešković

Kao savjestan građanin ove države, ali isto tako i kao uvijek gostoljubiv domaćin prema gostima, htio bih Vam ponuditi svoje usluge savjetnika dok Vi gubite svoje vrijeme u Hrvatskoj.

Kako ja nisam član nikakvog brendiranog odvjetničkog tima, ja Vam zaista neću naplatiti svoje usluge, nećete mi morati dati nikakvu plaću, ni honorar, ni dnevnicu.

Isplatit ćete mi samo noćnice, jer ću morati i prenoćiti neko vrijeme u Zagrebu, putne troškove (valjda ste upoznati s time koliko su skupe karte za tramvaj), naknadu za odvojeni život , i naravno, platiti novu garderobu, budući da moja nije adekvatna za kretanje u tim političkim krugovima. Naravno, i trošak prevodioca sa engleskog jezika na hrvatski ide na Vaš račun. Ne mislim na Vaš osobno, nego na račun poreznih obveznika. Za hranu ne morate brinuti, to ću ići u neku pučku kuhinju.

Što sve moje usluge obuhvaćaju?

Pa, u prvom redu pokazat ću Vam put do Pantovčaka da možete otići tamo i lupiti šakom o stol. Ja znam da bi to već i sami učinili, no ne znate kako se to radi na hrvatski način, pa bih Vam ja to zorno prikazao, naravno aranžirano sa odgovarajućim tradicionalnim narodnim folklorom spominjanja bliže i daljnje rodbine, nabrajanja nekoliko životinjskih vrsta i opisivanjem nekih fizioloških ljudskih potreba.

Zatim, onom Tomislavu Karamarku bih objasnio da biti Prvi potpredsjednik ne znači biti Prvi čovjek u Vladi. Njega je uvijek mučila matematika i brojanje, pa bih mu ja to zorno prikazao tako da bih uvijek bio na višem mjestu od njega pa on mora podignuti glavu dok me želi pogledati u oči.

Naučio bih Vas i gledati na sat da shvatite da vrijeme nemilice teče, a Vi niste još ništa napravili. Naravno, za to niste krivi Vi nego Vaši ministri.

Izgubili ste vrijeme s Crnojom, jer su Vam podmetnuli kukavičje jaje. Pa vidite li Vi kako ima ljudi koji ne poštuju strance, već samo gledaju kako ih prevariti i zaraditi na njima. No to je posljedica toga što smo mi jaka turistička zemlja, a turiste, pogotovo strance, treba oderati gdje se stigne.

Moja prednost je i u tome što sam izrazito neutralna osoba, da ne kažem nesvrstana. Trenutno nisam član još nijedne stranke, po lokalnoj nacionalnosti sam Međimurec, a plus mi je i to što mi je stari prebjegao u Australiju u vrijeme kad je to bilo u modi. Istina da je on govorio da je prebjegao iz političkih razloga, no činjenica je da je bio govno od čovjeka koje je ispraznilo račun moje majke koja je taman bila pred zadatkom da me donese na ovaj svijet. Poanta je da imam i direktne veze s dijasporom, pa Vam nitko ne može predbaciti da ste za savjetnika uzeli “prokletu komunjaru”.

Podmetnuli su Vam i onog Panenića, koji i sam priznaje da voli poklanjati tuđe. Što ako počne poklanjati hrvatske firme, prirodna dobra i resurse, jer njegovo nije, ali raspolaže time?

Tu je i Hasanbegović, kojemu kultura znači slavljenje ustaštva. Znam ja da je u Kanadi zapadna kultura, pa je očito potrebno da Vas ja ovdje podhitno upoznam s balkanskom kulturom.

Moram Vam obznaniti i da je Hrvatska službeno, po Ustavu, sekularna država, pa nije zgodno niti da Vam ministrica socijalne politike krši Ustav i dolazi na posao moliti Boga, a ne raditi na politici za mlade i socijalnim programima.

Ovo su samo neki primjeri da vidite kako Vam je moja pomoć neophodna.
Kad me budete pozvali na dogovor oko detalja, molim Vas samo da obezbjedite irish cappuccino s kremastom pjenom bez čokoladnog preljeva, jer ne pijem kavu, ni espresso ni tursku.

Srdačno Vaš,
Gorkić Taradi
KV konobar

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.