Životna partnerstva sklopljena u samo pola hrvatskih županija

životno partnerstvo

Tijekom prošle 2015. godine u Hrvatskoj su sklopljena ukupno 72 životna partnerstva, a parovi su najvećim dijelom to učinili u Gradu Zagrebu. Od 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba koji ima taj status životna partnerstva su se prošle godine sklopila u deset županija, doznajemo iz Ministarstva uprave, piše CROL.

Od sveukupno 72 sklopljena životna partnerstva tijekom 2015. , muških je parova bilo 38, a ženskih 34. Iz Ministarstva uprave dobili smo statističku tablicu koja pokazuje broj sklopljenih životnih partnerstava po županijama, pa tako doznajemo kako ih je velika većina sklopljena u Gradu Zagrebu, njih čak 47, i to 23 muška i 24 ženska para. Slijedi Primorsko-goranska županija u kojoj je sklopljeno sedam životnih partnerstava, četiri ženska para i tri muška.

Po četiri životna partnerstva sklopljena su u tri županije. U Osječko-baranjskoj to su bila po dva muška i dva ženska para, u Istarskoj tri muška i jedan ženski par, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji sva su četiri životna partnerstva sklopljena između muških parova .
U četiri županije sklopljeno po jedno životno partnerstvo prošle godine

U Varaždinskoj županiji sklopljena su dva životna partnerstva prošle godine, jedan muški i jedan ženski par.

U četiri županije sklopljeno je po jedno životno partnerstvo – u Dubrovačko-neretvanskoj županiji to je bio jedan muški par, od kojih je jedan partner bio strani državljanin. U Vukovarsko-srijemskoj županiji također je jedan muški par sklopio životno partnerstvo, u Kninsko-šibenskoj jedan ženski par, kao i u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Gledajući na državljanstvo, najviše je sklopljenih životnih partnerstava među parovima gdje su oboje hrvatski državljani/ke, takvih je bilo ukupno 47. Kod 22 para jedan je partner/ica strani državljanin/ka, te tri para gdje su oboje strani državljani/ke.

Prema zadnjim podacima iz registra životnih partnerstva, u najavi za siječanj i veljaču ove godine najavljeno je sklapanje ukupno četiri životna partnerstva – jedan muški par u Gradu Zagrebu, te po jedan ženski par u Istarskoj, Varaždinskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, doznajemo iz Ministarstva uprave.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.