Noć muzeja 2016. u Muzeju Međimurja Čakovec

Noć muzeja 2016. u Muzeju Međimurja Čakovec

Muzej Međimurja Čakovec u 11. Noći muzeja 2016. godine, 29. siječnja 2016, nastavlja s vlastitim, već tradicionalnim konceptom predstavljanja kulturno-povijesnog nasljeđa jedne međimurske općine ili grada (Međimurje se sastoji od 22 općine i tri grada). Kao regionalni muzej kojemu je osnovna zadaća sabiranje, istraživanje i prezentacija materijalne i duhovne baštine s područja čitavog Međimurja, na Noć muzeja potiču aktivno prožimanje muzejske institucije s živim organizmom i udrugama koje održavaju kulturnu baštinu živom u vidu plesa, pjesme, zanata, specifične nošnje i pripremi tradicionalnih jela. Ove godine svoje povijesno i kulturno nasljeđe prezentirat će općina Goričan. Šesta je općina po broju stanovnika u Međimurskoj županiji, a osim razvijene poljoprivrede i industrije može se pohvaliti brojnim kulturnim udrugama koje djeluju na tom području. Najstarije je Hrvatsko kulturno – umjetničko društvo osnovano davne 1925. godine, a po važnosti u prezentiranju ukupne povijesti Goričana slijede ga Cehovsko (Ceško) društvo, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Limena glazba ili gorički bandisti, nogometni klub „Trnava“ te im se pridružuju brojne novije udruge i klubovi koji svjedoče bogatom i aktivnom društvenom životu općine.

Prezentacija općine Goričan biti će pozicionirana u Izložbenom salonu i dvorani za svečane namjene Muzeja od 18 sati, dok će svi stalni muzejski postavi biti otvoreni posjetiteljima na uvid također od 18 do 01 sat poslije ponoći.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.