A da Frljić bude ministar kulture?

Oliver Frljić

‘Balkan macht frei’ Olivera Frljića našao se među deset najboljih predstava izvedenih u Njemačkoj u 2015. po glasovima posjetitelja popularnog kazališnog portala Nachtkritik.
Svake godine, uoči objavljivanja liste predstava koje će biti pozvane na Theatertreffen – najznačajniji njemački kazališni festival, kazališni portal Nachtkritik organizira alternativno glasanje i sastavlja svoju listu deset najboljih predstava.

Suradnici i urednici portala, njih sveukupno 47, predlažu po jednu predstavu, a čitatelji glasaju narednih tjedan dana i na kraju se dolazi do deset predstava koje su dobile najveći broj glasova. Nakon glasanja publike ‘Balkan macht frei’ u režiji Olivera Frljića, koji je premijeru imao u minhenskom Residenztheateru u svibnju, našao se među 10 najboljih predstava i to na četvrtom mjestu.

Produkcija s najviše glasova bila je pak predstava ‘Putovanje’ Anisa Hamdouna, a prikazivala se u Osnabrücku.

Još se čekaju komentari Frljićevih najvećih “obožavatelja” Tomislava Karamarka i ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koju su u nekoliko navrata najavili da će ga smijeniti s položaja intendanta riječkog HNK.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.