Koji je danas praznik?

Sretan Vam današnji praznik, Dan antifašističke borbe!
“Najglasniji” u čestitanju su, naravno, HDZ-ovci, a nisu ni svjesni da su isti kao i komunisti, a evo i zašto:
Fašizam je bio opasan, imao je crne ciljeve i svatko normalan bi se ponosio što je netko njegov i/ili njegova zemlja sudjelovala u antifašističkoj borbi. I u toj antifašističkoj borbi sudjelovali su svi, partizani, nepartizani, komunisti i nekomunisti, vjernici i nevjernici, heteroseksualci i homoseksualci, uglavnom svi, ali su na žalost plodove te antifašističke borbe prisvojili komunisti.
U Domovinskom ratu, u obrani Hrvatske, borili su se i Hrvati i Srbi (da, bilo je i Srba koji su se borili za slobodu Hrvatske u napadu od Srbije), naravno, i druge nacionalnosti, borili su se i opet vjernici i nevjernici, heteroseksualci i homoseksualci, HDZ-ovci, SDP-ovci, liberali, narodnjaci itd., ali su zasluge prisvojili HDZ-ovci!
Trebam li nacrtati sličnost-poveznicu?
Antifašistička borba je važan element u povijesti Hrvatske, pokazuje da je Hrvatska prepoznala opasnost od fašizma i suprotstavila mu se, kao što smo se suprotstavili i srpskoj agresiji! I ma koliko moja slijedeća rečenica izazvala (opet) negodovanje, svi oni izbjegli Srbi nisu željeli Hrvatsku za svoju domovinu, jer da su željeli, stali bi u njenu obranu kao i oni časni Srbi koji su se pridružili obrani svoje domovine, Hrvatske!
I ti izbjegli Srbi nemaju nikakav razlog da se vrate u Hrvatsku, jer ako onda nisu Hrvatsku priznali za svoju domovinu, neće ni sada! Pa zašto da im onda bude neugodno u tuđem dvorištu?
Vojvođanski Hrvati kažu da su Hrvati, ali im je Srbija domovina. Hercegovci kažu da su Hrvati, ali im je BiH domovina! I to je zdravo razmišljanje!

No vratimo se današnjem prazniku.
Jednim pitanjem.
I to Karamarku:
Hoćeš li ukinuti današnji praznik dođeš li nesrećom za premijera?

Mirko i Slavko

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.