Apartmani i konoba “Mušić”

Apartmani i konoba “Mušić” nalaze se u samom centru Novalje, ali su istovremeno udaljeni od ljetne gužve i prometa. Blizu ste  tržnice, pekare, slastičarnice, banke i bankomata, ribarnice, shopping centra, ali to ne vidite i ne čujete. Imate svoju oazu mira, hlada i zelenila.

 

Foto galerija apartmani
Foto galerija konoba
Foto galerija izbor iz jelovnika


 

A zašto odabrati Novalju za odmor?

Otok Pag – od mjesečeve površine do stoljetnih maslinika (autor: Gorkić Taradi)

Dolazite li trajektom Prizna – Žigljan na otok Pag, očara Vas kameniti pejzaž, kamenjar izbrazdan burom kroz stoljeća, i pogledom ćete tražiti Paški trokut, poznato odredište mnogih svjetskih ufologista.

Paški trokut

No čim prođete brdo i spustite se u dolinu, naići ćete na zelene oaze vinograda, polja i pašnjaka, i naći se na sredini otoka, gdje će Vam s lijeve strane biti Paška uvala s poznatom plažom Zrće, punom noćnih klubova, a s desne ćete odmah vidjeti Staru Novalju u njenoj uvali. Da spojite te dvije uvale, dobili biste dva otoka, jer ovdje je Pag najtanji, u potpunoj kontradikciji sa svojom dužinom.
I nakon što se smjestite u apartmanu “Mušić” u Novalji, možete započeti istraživanje – penjanjem na brežuljak Zaglava kod Metajne naći ćete ostatke zidnih slikarija nepoznate starosti, po cijelom otoku možete naći ostatke naselja iz brončanog i željeznog doba, ali i ostatke rimskih vila iz Rimskog carstva, sa odlično sačuvanim antičkim vodovodom.

Ispred Caske, spokojno spavajući na dnu mora, također su ostaci naselja, a odmah pokraj i antičko groblje.
Kad zaželite odmor od grčko-helenističke keramike, bazilika, potopljenih rimskih trgovačkih brodova s amforama, možete se okupati, osim na opće poznatim plažama, i u jednoj od stotinu skrivenih pješčanih uvalica koje okružuju cijeli otok, a nećete promašiti i ako se okušate u ribolovu.
A navečer, birajte između šetnje uz more, opuštanje uz dalmatinsku klapu, ples na nekoj terasi  ili provod u jednom od atraktivnih noćnih klubova. Naravno, ako niste umorni od izleta brodom po akvatoriju, branja maslina u stoljetnim lunskim maslinicama, degustiranju svjetski poznatog paškog sira, ili biranja suvenira od paške čipke!

Lunska maslina

Tel: +385 (0)53 661 716
Mob: +385 (0)98 406 460
Adresa: Murvica 6, 53291 Novalja

%d blogeri kao ovaj: