Muški dnevnik o 2 sata šopingiranja bez žene

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Moja žena u zadnje vrijeme radi samo noćne smjene što je naravno dovelo do određene promjene načina življenja. Tu u prvom redu mislim na to kako visim pred TV-om ili laptopom do 2, 3 ili 4 sata ujutro, tada se konačno predam da me preuzme san, no nekako odgegam do spavaće sobe i tamo onda utonem u carstvo snova (nikad nisam shvatio zašto se kaže carstvo snova, a ne kraljevstvo snova i zašto se u određenim vrstama bajki uvijek kraljevi, a u onim drugim određenim carevi?). Žena naravno ujutro kad dođe s posla prvo sjedne u dnevnu da malo pojede, pogleda TV i tako zaspi u dnevnoj sobi sve dok se ja ne probudim i potjeram je u spavaću kako bih ja na miru i uz danje svijetlo mogao popiti svoju jutarnju kavu. Ta moja jutarnja kava je u zadnje vrijeme oko podneva, posljedica godišnjeg odmora u nastavcima. Kad bi se i žena jednom probudila, više kasnije nije bacila malo popodnevnog sna ili pola sata prije posla. Osim eto igrom slučaja jučer. Naime, probudila se dosta ranije nego inače i više nije mogla spavati. Tješila se da će onda možda moći spavati kasnije poslije podne.

I kad je došlo to kasnije poslije podne, ja kao dobar i uzoran suprug odlučio sam izaći iz stana da ona ima mir, tišinu i mrak. Doduše, zna ona ponekad reći dok me vidi da joj je mrak pred očima, ali sad se misli na onaj mrak kad se rolete spuste do kraja!

Plan se već polako razvijao u glavi, no kako kažu da muškarci ne mogu raditi dva posla istovremeno, nisam mogao hodati i razvijati u mislima plan do kraja pa sam napravio najlogičniji potez, otišao u svoj omiljeni kafić, odnosno Gradsku kavanu na svoj obožavani irish cappuccino bez čokoladnog preljeva. Nakon što sam kao svako dobro dijete prvo žličicom pojeo onu pjenu na vrhu šalice, sad sam mogao nastaviti dalje razmišljati i usput i gucnuti iz šalice jer to ipak nije prezahtjevna kombinacija dviju radnji.

Već sam bio rekao ženi kako mi treba kupiti još koju polo majicu i bermude pa zašto ne bih ja sada sam otišao u kupnju? Budući da nije poželjno da se brzo vratim doma to znači da od mojeg klasičnog šopingiranja od ulaska u prvi dućan i odabira prvog proizvoda nema ništa, morat ću ući u više dućana i pogledati više proizvoda. Nevjerojatno što sve mi muškarci činimo zbog svojih voljenih žena!

Znači, nakon što popijem cappuccino, krećem u Galeriju Sjever, počinjem s Kikom i idem po redu C&A, Takko, NewYorker, s.Oliver, Pepco.

Tako je prošlo mojih prvih 45 minuta šopingiranja!

Ulaz u Kik, pravac kut za muškarce, pregled ponuđenog. Tu sam već znao kupiti neke stvari, možda bih i sada, ali onda sam prebrzo gotov, znači idemo dalje. Ulazak u C&A i uspio sam izgubiti nekoliko minuta dok sam shvatio da su radili premještaj i muški dio više nije tamo gdje je bio nego odmah slijeva. Očito je to napravljeno ciljano za muške kupce kao ja, uđeš, odmah nađeš, kupiš, izađeš. Imaju lijepe polo majice, i cijena je akcijska, ali mi se bermude baš ne sviđaju, a ja volim sve kupiti na jednom mjestu, a osim toga još nije prošlo dovoljno vremena za moje šopingiranje.

Takko! Tu sam zadnji put kupio odličnu košulju na 50% popusta, možda i danas imaju nešto. Ima jedna lijepa polo majica, ali samo jedna za moj trbuh. Znači, idem u sljedeću trgovinu, NewYorker. Iako ja tu trgovinu doživljavam prvenstveno namijenjenu mladima i mršavima, imaju sreće što se ja osjećam mlado, a ponekad imaju nešto čak i u većim veličinama od M. Ne ovaj put! Vrijeme presporo ide, prebrzo prolazim kroz trgovine!

Idem dalje – s.Oliver! Za njih ću reći da im klima jako dobro radi, vjerojatno zbog osjetno manjeg broja ulazaka, a time i izlazaka!

Ostaje još samo Pepco! Superbrzi pregled, ima jedna lijepa polo majica, ali za ove što slabo jedu. Imaju zato izbor bermuda, a dvoje mi se posebno sviđaju. Odlazak u garderobu, odgovaraju mi! Mirenje sa sudbinom što neću sve kupiti u jednoj trgovini i odlazak na kasu, stajanje u red i sljedi glavni događaj mog šopingiranja!

Dakle, stoji nas otprilike šestero u redu, tri kase za jednim pultom, dvije rade, ide poprilično brzo, red s desna,  stalno se miče iako se stalno nadopunjava pa je uvijek 5-6 ljudi u redu. I dođe jedna žena s lijeva, stavi robu na pult kod one treće kase koja ne radi i gleda nezainteresirano. Na drugoj kasi prodavačica završi mušteriju i vikne: “Sljedeći!”. Ova žena kaže: “Evo tu je moje!” Ja već otvorim usta da graknem kako ne može preko reda, ali i prodavačica smireno odgovara kako je red s druge strane. Žena na to odgovara doslovce: “Onda neću ništa niti kupiti!” i baci robu na pult! Budući da sam je već imao otvorena usta jer sam već sekundu prije htio graknuti sad sam na glas izvalio “Svašta!” Počeo je cijeli red vikati svašta, a ovoj ženi se tamo još zalijepio neki najlon za prste pa joj ono zamišljeno teatralno bacanje robe baš nije uspjelo nego je mahala rukom po zraku u namjeri da se oslobodi tog najlona okrećući se istovremeno i prema vratima pa prema pultu pa prema vratima pa zbog najlona opet prema pultu i tako nekoliko puta. Zapravo je sve skupa bilo vrlo zabavno jer je paunica dobila po perjima, a moj šoping je dobio i jednu autentičnu avanturu sa šopingiranja!

Dobro i avanturistički raspoložen, vratio sam se u Takko da kupim onu jednu polo majicu što mi se svidjela, ali kad sam je probao onaj zadnji duži dio bi mogao poslužiti i kao pelena pa sam odustao. Još je duh avanturizma zbog događaja u Pepcu tinjao u meni pa sam se vratio i u C&A, našao tri različite boje polo majice u veličini koja mi odgovara i nakon kupnje osjetio onaj osjećaj zadovoljstva nakon uspješnog šopingiranja koje je sveukupno trajalo 45 minuta – moj novi osobni rekord za kojeg ne vjerujem da ću ga tako brzo srušiti!

Mislim da sam zaslužio nagradu – još jedan obožavani irish cappuccino bez čokoladnog preljeva u svom omiljenom kafiću, a kako je počeo raditi novi konobar to je odmah i pomoć da zapamti što ja uvijek pijem pa da mi drugi donese napitak bez dolaska s pitanjem što želim naručiti! Tu je prošlo još pola sata što je sveukupno 2 sata mog šopingiranja. Mislim da to uopće nije loš rezultat za muškarca samog u kupnji.

A kad sam došao doma, žena je bila budna, pregledala što sam kupio i rekla da sve bacim na pranje, mislim da je i ona zadovoljna mojim šopingom:)

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.