Gastromanija Srednje škole Prelog – događaj jači od (ne)vremena

Sutra, 8. lipnja u prijepodnevnim satima na Trgu Slobode (kod Doma kulture) u Prelogu održat će se 6. Gastromanija Srednje škole Prelog.
Riječ je o gastro manifestaciji na kojoj će se kuhati bograč, te predstaviti kroz različite radionice i igre kreativnost učenika Srednje škole Prelog.
Iako je trebala biti održana još krajem travnja, pa potom u svibnju, dva puta smo je odgađali zbog vremenskih neprilika. No, ovaj puta smo odlučili biti jači od vremena, izbrusili smo noževe i izglancali kuhače, ispeglali majice i kape, pripremili povrće i divljač, te odlučno krenuli u treći pokušaj.
Ukupno 6 ekipa s 36 sudionika među kojima će biti učenika kuhara i turističko hotelijerskih komercijalista, predstavnika osnovnih škola, te stručnih učitelja kuharstva mjerit će svoje umijeće i znanje u spremanju ove delicije. Kuhat će i ravnatelj Tomislav Gregur, ali i profesori drugih strukovnih i opće obrazovnih predmeta.
Dakle, totalni show.
A dok će oni kuhati, publiku će animirati ostali polaznici škole koji pripremaju palačinke, tortilje, fine napitke, eko proizvode, tombolu, zabavne igre, veselje i radost.

Manifestacija će početi u 8,00 sati, dok se ocjene stručnog žirija za najbolji bograč očekuju oko 11,00 sati. A kakva će se borba za najbolje voditi najbolje oslikava činjenica da će u žiriju biti predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni, predsjednik Uprave mesne industrije Vajda Alen Kajmović, najiskusnija stručna učiteljica kuharstva u SŠP Milena Štajerec te ovogodišnji predstavnik SŠP-a na prestižnom natjecanju Gastro Mihael Mesarić.

Degustacija bograča bit će oko 11,30 sati.
S obzirom na to da je svake godine interes javnosti za Gastromaniju sve veći, ove godine kuhamo 5 manjih kotlića i jedan veliki, a svi će biti, kao i uvijek, više nego izvrsni. Stoga ne sumnjamo da će se i ove godine tražiti „porcija više“. Zato požurite i Gastromaniju nikako ne propustite. Sve vas srdačno pozivamo i radosno očekujemo.

Moto ovogodišnje Gastromanije je: „K’o bograč SŠP-a ne košta, ne zna kaj propušta.“

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.