Što bi tek bilo da sam poznat

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Danas sam imao jedno snimanje radijske emisije o kulturi i kad smo završili snimanje (pametan ja pa je sve snimljeno otprve, ali sam bogami i pričljiv pa će biti i za dvije emisije) otišli smo novinar i ja na kavu. Emisija je bila o mom angažmanu u Udruzi Mlada pera koja radi prvenstveno s djecom i naravno da se dio razgovora (onog uz kavu) dotaknuo i balansiranja između predstavljanja dječje udruge i politike. Pripremajući se za emisiju zapravo sam ponovo postao svjestan koliko politika upliće svoju prste u kulturu, uglavnom na negativan način.
Brzo smo se složili i zaključili da ja privatno imam potpuno pravo na svoje političko mišljenje koje se ne smije iznositi kroz rad udruge. I točka.
No novinar mi je dao i jedan zanimljiv savjet: neka nastojim ne ukazivati na loša iskustva u radu udruge s određenim političkim stranama/grupacijama/ljudima, kako god želite.

A to se kosi s onim što sam ja. Ja sam uvijek oštra jezika kad nastojim ukazati na nešto što smatram da nije u redu i uvijek otvoreno govorim o takvim temama, temama nepravde, nepoštenja, politike, kriminala itd. Nisam tip koji bi zbog neke eventualne koristi šutio, a još gore  uvlačio se nekome. To nisam ja.

I zbog toga neću sačekati da prođe predizborna kampanja i izbori iako sam, eto, i ja kandidat na predstojećim izborima, već ću namjerno upravo sada iznijeti neka svoja iskustva iz vremena predizborne kampanje.

Da će biti trenutaka kad će mnogi misliti da sam ja samo jedna javna kurva, to sam znao.

Da ću ponekad morati naglasiti da sam ja nezavisan kandidat na stranačkoj listi i to sam znao.

Da će biti podlih udaraca od, hajdemo reći konkurencije, i to sam znao.

Da će biti još podlijih udaraca od fanova te konkurencije, i to sam znao.

Ali da će toliko raznoraznih udruga navaliti kao lešinari ucjenama vi nas podržite, potpišite kodeks, pristupite ovome, onome itd. pa ćemo vam dati glas, to nisam ni u snu zamišljao.

Ponekad su detalji, finese sve, ali apsolutno sve!

Dakle, bilo je udruga koje pošalju email i zatraže vaše mišljenje i očitovanje o nekoj temi koja je njima posebno važna i zbog koje su, na kraju krajeva, i osnovali tu udrugu pa će razmisliti da li da vam daju glas.

A bilo je i udruga koje još i napomenu da su takav email poslale svim strankama, listama, kandidatima i ako se obavežemo na nešto prema njima onda će nam dati glas. Mislim, kako ćete to onda svim tim kandidatima, strankama, listama dati svoj glas? I taj email je skoro pa neka vrsta ucjene. Traže nešto konkretno za ništa!

Ima i udruga koje se prvo veličaju svojim utjecajem, članstvom u nekakvim međunarodnim asocijacijama itd. i onda traže od vas da potpišete nekoliko prisega, manifesta i vjernost do smrti!

Ja sam predsjednik Udruge i ne mogu zamisliti da netko povlači takve poteze i funkcionira na takav način.
Vraćamo se na onu jednu rečenicu u uvodu, politika je u svim porama, ali na žalost u negativnom kontekstu.

Moram li naglasiti da ni jednoj udruzi nisam dao nikakvu prisegu, obećanje niti potpisao ikakav manifest, a samo zbog toga što se predsjednicima tih udruga učinilo zgodnim ispolitizirati rad njihovih udruga na prostituirajući način.

Upitan sam i koliko mi je sad porasla cijena? Da mi je porasla cijena značilo bi da sam na prodaju.
Zaista me ne poznajete! Vjerovali ili ne, ima nas koji smo ipak drugačiji!

Zato za kraj moja poruka: ovce neka u nedjelju glasaju, a sve vas ostale pozivam u nedjelju da birate! A vjerujte mi, čak su i ovce pametnije!

Konobar s olovkom

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.