Na tri pitanja tri jasna odgovora, bez mlaćenja prazne slame

eMeđimurje je svim kandidatima iz Međimurja postavilo 3 pitanja, moji odgovori su bili jasni!

1. Koje su osnovne poruke programa s kojim Vaša stranka izlazi na izbore za Europski parlament?

Slobodna Hrvatska na izbore za Europski parlament izlazi s nekoliko poruka: prva je da do sada uopće nismo imali ozbiljnu europsku politiku. Nude nam se dvije: eurofilna, poslušnička i eurofobna, populistička. Na predstojećim izborima će građani po prvi puta imati priliku dati povjerenje politici eurorealizma. To je politika koja priznaje sadašnju realnost Hrvatske kao članice EU, ali također i ozbiljno procjenjuje omjer koristi i štete tog članstva, tj. postavlja pitanje: zašto članovi EU iz drugih država uživaju prava koja su građanima Hrvatske uskraćena?

Primjerice, pravo na primanje plaće na ruke ili pitanje postojanja javnobilježničke djelatnosti, etičnih banaka i alternativnih izvora financiranja, održive poljoprivrede. To su sve područja koja su pozitivno riješena diljem EU. Naše pitanje je: zašto ne i u Hrvatskoj? Druga poruka se tiče samog izbornog sustava, koji je u rangu horor-filma. Mjesto europarlamentarca je vjerojatno najuhljebljeničkije političko zvanje u Europi. Desetak tisuća eura plaće plus 30.000 eura mjesečnog budžeta. I zbog toga na ove izbore izlaze svi koji su uspjeli oko sebe okupiti makar i 11 susjeda. Slobodna Hrvatska je i ovdje specifična: ne izlazimo na ove izbore zbog novca, već prvenstveno kako bismo doprijeli do građana.

Što je bez (prljavog) novca u ovakvom izbornom sustavu iznimno teško.Također, Slobodna Hrvatska je možda jedina ponuđena lista koja ispunjava dva vrlo važna kriterija:
1. Nekompromitirani smo politički, kazneno i moralno;
2. Ne govorimo o tome što ĆEMO učiniti za građane kada nas pošalju u Bruxelless, već o tome što smo u zadnje dvije i pol godine UČINILI za njih u Hrvatskoj. Od Marša protiv monsanta, prosvjeda protiv poreza na nekretnine, četiri kaznene prijave protiv članova vlade, 40.000 potpisa za novi ovršni zakon, inicijative Ovršni ustanak, inicijative Žutih prsluka, prosvjeda protiv HDZ-a trulim jajima i rajčicama, testiranja saborskih zastupnika na teške droge… Iza nas je minuli rad, umjesto obećavanja.

2. Što biste kao europarlamentarac/ka učinili za daljnji razvoj Međimurske županije

Smatram da se u Međimurju prije svega trebaju očuvati zdrave tradicije. To je kraj iznimno radišnih ljudi s dugom poviješću u poljoprivredi i malom poduzetništvu tako da, možda za razliku od svih drugih krajeva Hrvatske, Međimurje ne treba “izmišljavanje tople vode”. Treba samo pustiti ljude da rade, olakšati im državne namete i beskrajnu borbu s besmislenim regulativama. To je kraj koji je nepravedno učinjen taocem koalicije u Vladi RH i “predstavnika” romske manjine i treba mu pomoći da se od tih zala oslobodi aktivnom borbom protiv nepotizma i klijentelizma te vaučerizacijom pomoći Romima.

Ljude treba poticati na konstruktivan rad, ne ih prije svakih izbora podmićivati za nerad. I naravno, očistiti gradske i županijske tvrtke od stranačkih uhljeba. Na to se sigurno može utjecati s pozicije europarlamentarca, kao i na lokalnu vlast. Mi se zalažemo za ekološku poljoprivredu, održivi uzgoj, zaštitu malih proizvođača i obrtnika. Oni nažalost nikada neće biti konkurentni dok god su im nad glavom HDZ, SDP i HNS.

3.Kakav rezultat očekujete?

Nastojimo biti realni i ne prodavati ljudima lažne, mesijanske priče. Za Slobodnu Hrvatsku se u političkim krugovima itekako zna, ponajviše zato jer i Vladi i dobrom dijelu oporbe svojim istupima otežavamo “poslovanje”. I na neki način je puno očiju s Markovog trga na ovim izborima uprto u nas, žele vidjeti koliko je opravdan njihov strah od našeg političkog uzleta. Ambicija nam je da kroz ovu kampanju postanemo prepoznatljivi i u široj javnosti, koja možda ne prati nekompromitiranu političku scenu.

Želimo da se naš dosadašnji rad prepozna i da se krug podrške, koji na FB-u broji više od podrške HDZ-a, proširi i izvan virtualnog prostora. To bismo smatrali izbornim uspjehom. Naravno, ovdje smo kako bismo u što skorijoj budućnosti počeli prelaziti izborni prag i time oduzimati glasove čimbenicima trenutnog, monopartijskog sustava. Stoga pozivamo građane da posjete našu FB i web stranicu, upoznaju se s našim radom i da 26. svibnja svakako izađu na izbore s listom 26 na umu.

Na 3 pitanja 3 jasna odgovora, bez mlaćenja prazne slame

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.