Promocija knjige Konobar s olovkom Taradi Gorkića u čakovečkoj Dvorani Scheier 03.05.2019. godine

FOTO i VIDEO: Predstavljena knjiga Konobar s olovkom, Konobarska himna i karikature konobara

Prošlog je petka, 03.05.2019., u Dvorani Scheier u Čakovcu predstavljena knjiga Konobar s olovkom Taradi Gorkića. Predstavljanje Taradijeve knjige bilo je u prvom redu večer kulture i zabave. Uz Taradi Gorkića predstavila se i Ivana Kiščinal koja je ilustrirala knjigu, a rap Luke Prgića Prge i beat boxing Waltera Reketi WalTREXa dodatno su oduševili publiku koja se okupila u popriličnom broju.

Knjiga Konobar s olovkom sastoji se od dva dijela. Prvi dio Gorkić je govorio! sadrži šaljive, tzv “mudre” izreke u nekoliko različitih područja (Konobarski biseri, (Ne)Kultura, Muško-ženski i obiteljski odnosi, Životne mudrosti, Političke gadosti itd…)

Drugi dio knjige Ah, to ugostiteljstvo! je zbirka blogerskih radova vezana uz ugostiteljstvo, turizam i zanimanje konobar, skup šaljivih priča iz konobarskog života, neki s dvosmislenim nazivom (tko zna, možda i sadržajem).

Smijeh publike pokazao je da je Gorkić pogodio sa svojim aforizmima i šaljivim doskočicama. Sam Gorkić Taradi izdvaja dvije stvari s promocije:
– dolazak drugih konobara na promociju što ga je posebno razveselilo,
– prazan prvi red stolica, koji publika već uhodano ostavlja za političare, što ga nije iznenadilo budući da je u najavi promocije sam zamolio da zbog toga što je djelovanje pojedinih općinskih načelnika i gradonačelnika u suprotnosti s onim što on propagira u knjizi Konobar s olovkom i jer je i sam aktivist koji se bori protiv širenja mržnje i produbljivanja ideoloških podjela, što je jedini način da takvi ostaju na vlasti,  da se takvi osjete nepoželjnim na predstavljanju knjige. Oni koji se nisu osjetili nepoželjnim, javili su se porukama podrške opravdavajući nemogućnost dolaska na promociju. Gorkić je i posebno komentirao poglavlje Političke gadosti upitavši prisutne jesu li ikad do sada čuli za Političke ljepote

2020. godina započela je s obiljem meda i mlijeka, ostvaruju nam se svi snovi.Tom prigodom i ja dajem doprinos osunčavanju Vašeg novčanika. Iskoristite akciju i kupite jednu sebi, a drugu dobivate besplatno na poklon za poklon!

Dakle, dvije knjige za cijenu jedne (60kn) + 20 kn poštarina

U oblikovanju njegove treće knjige koju je objavio u vlastitoj nakladi pomogla je mlada Ivana Kiščinal iz Orehovice. Autorica je svih 75 ilustracija i karikatura objavljenih u knjizi. Posjetitelji ove književno-zabavne večeri upoznali su njezin rad i kroz mini-izložbu crteža i ilustracija. 

Dinamičnost programu dao je rap Luke Prgića Prge i beatboxing Waltera Reketi zvanog WalTREX. Prga je izveo pet svojih pjesama, od kojih je Konobarska himna doživjela svoju praizvedbu i premijeru. U dvije pjesme nastupao je uz beat boxing WalTREXa koji je izveo i solo točku i ostavio publiku bez daha.

Uz najavu zloupotrebe položaja, no obično se poslovni ili politički položaj zloupotrebljava u privatne svrhe, ovaj put je on privatni događaj iskoristio za malu promociju Udruge Mlada pera koju je osnovao i kojoj je predsjednik i portala Top generacija. Izvučeni su dobitnici između onih koji su do 1. svibnja poslali radove za objavu na portalu Top generacija.
Komplet Vitezovi Proljetne livade dobila je Leona Kitanović iz Oš Dragutina Lermana, Brestovac, a komplet zbornika Emma Benčić iz OŠ Šijana, Pula! 
Izvlačenjem dva nasumična slova iz zdjelice s abecedom, sreću je imao Dominik Novak koji je osvojio knjigu Konobar s olovkom.

I šećer na kraju, dodijeljena je i prva titula Ambasadora Udruge Mlada pera, a dobio ju je Luka Prgić iz Daruvara. Dodjeljujući Luki Prgiću  titulu Ambasadora Udruge Mlada pera odmah mu je dodijeljen i prvi zadatak, da u svom rodnom gradu osnovnim školama, Centru Rudolf Steiner, Dječjem odjelu Gradske knjižnice i Udruzi Impress uruči po primjerak oba zbornika i slikovnice te nekoliko primjeraka slikovnice dječjim vrtićima, sve u nakladi Udruge Mlada pera.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.