Communication Management Forum 2019 pokreće raspravu o potencijalima brendiranja Hrvatske

Treće izdanje međunarodne znanstvene konferencije Communication Management Forum 2019, koja okuplja 200-tinjak znanstvenika i stručnjaka iz područja komunikacija, brendiranja, marketinga i turizma, održat će se 10. i 11. svibnja 2019. pod nazivom „U potrazi za zajedničkim nazivnikom: komunikacija, turizam, nacionalna kultura i brend“. Tijekom dva dana konferencije bit će izloženo više od 140 znanstvenih radova. Vrijednost ove znanstvene konferencije prepoznala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je svojim pokroviteljstvom potvrdila važnost teme brendiranja Hrvatske.

Communication Management Forum 2019 održava se u organizaciji Edward Bernays University Collegea, visokog učilišta koje izvodi studijske programe iz komunikacija i turizma, te partnera. Konferencija će dati odgovore na pitanja u kojoj mjeri je komunikacija ključan faktor u uspostavi nacionalnog brenda te kako Hrvatska može iskoristiti vlastite prednosti za jačanje imidža države i unaprjeđenje njezine promocije u svijetu.

Konferenciju će otvoriti ugledni stručnjaci iz PR-a, korporativnih komunikacija i brendiranja – prof. dr. sc. Krishnamurthy Sriramesh sa Sveučilišta u Coloradu, znanstvenik iz područja komunikacijskog menadžmenta, i prof. dr. sc. Dubravka Sinčić Ćorić, voditeljica radne skupine Predsjednice Republike Hrvatske za kreiranje identiteta i brenda Hrvatske. Uz to, prvog dana Foruma održavaju se i dva okrugla stola. Prvi okrugli stol potaknut će raspravu o tome može li Hrvatska postati kulturni, gospodarski i politički brend zahvaljujući predsjedanju Europskom unijom 2020., dok će drugi okrugli stol ukazati na to kako multinacionalne kompanije vide Hrvatsku u međunarodnom okruženju.

Znanstvenici i stručnjaci koji sudjeluju na oba dana konferencije svojim će izlaganjima nastojati doprinijeti procesu stvaranja jedinstvenog hrvatskog brenda, a o značaj njihovog doprinosa potvrdit će i tri posebne nagrade koje će biti dodijeljene pojedincima za ukupan znanstveni doprinos odnosima s javnošću i komunikologiji.

Po prvi puta konferencija će ove godine imati i studentsku sekciju u kojoj će 39 studenata s hrvatskih visokih učilišta izložiti 23 znanstvena rada iz područja odnosa s javnošću, komunikacija, marketinga i brendiranja. Najbolja studentska izlaganja tročlani stručni žiri nagradit će posebnom nagradom.

Na proteklim izdanjima Communication Management Foruma sudjelovalo je gotovo 300 znanstvenika i stručnjaka s područja komunikacijskog menadžmenta i srodnih znanstvenih disciplina. Kao organizator ovog znanstvenog skupa Edward Bernays University College nastoji pružiti doprinos razvoju hrvatske i međunarodne akademske znanosti na područjima komunikacijskog i turističkog menadžmenta.

Recenzirani radovi s ovogodišnjeg Foruma bit će objavljeni u dvojezičnom zborniku radova krajem 2019. Radovi s najboljim recenzijama naći će se u posebnom izdanju međunarodnog znanstvenog časopisa Communication Management Review.

Communication Management Forum 2019 pokreće raspravu o potencijalima brendiranja Hrvatske

Program Communication Management Forum

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.