Predstavljanje slikovnice autora-osnovnoškolaca u OŠ Petra Zrinskog u Zagrebu

11.04.2019. (četvrtak) u 09,00 sati u OŠ Petra Zrinskog u Zagrebu održat će se predstavljanje slikovnice Vitezovi Proljetne livade prvašićima, rezultat natječaja Udruge Mlada pera iz Čakovca na kojem su timovi od dva člana (učenik nižeg i učenik višeg razreda) trebala nastaviti zadane priče ili napisati svoje s jednim, dvoje, troje ili sve četvero viteza Proljetne livade (dječak Filip, dodo ptica Picek, vrtni patuljak Vanček i delfin Benđi) . Slikovnica je posvećena malom Matiji Gluhinić i njegovom prijatelju Downu koji će također prisustvovati predstavljanju slikovnice. Svaka priča zapravo ima neki pojam ili pouku s kojima će se mnoga djeca vrtićke dobi i prvašići, kojima je slikovnica prvenstveno i namijenjena, vjerojatno prvi put susresti.

Slikovnica je već podijeljena u nekim dječjim vrtićima i školama, a u četvrtak će svoj primjerak dobiti i mladi autori iz OŠ Petra Zrinskog čije su priče objavljene u slikovnici (Luka Taslak i Petar  Taslak dobitnici su Brončanog pera) kao i svi prisutni prvašići.

Predstavljanju slikovnice pozvana je i ministrica Murganić budući da je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, uz Općine Štrigova i Mala Subotica te NP Krka glavni financijski pokrovitelj projekta.

PREPORUKA:  Zašto su rasparene šarene čarape na Svjetski dan osoba s Down sindromom?

Slikovnica je formata A4, na 40 stranica, ilustracije Fantasy Factory tim iz Murskog Središća.

Dječji vrtić Kockice Štrigova

Dječji vrtić Potočnica Mala Subotica

OŠ Gornji Mihaljevec

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Odgovori