Najavljen i predstavljen 7. Forestland

Za samo 90 dana po 7. put za redom održat će se Forestland, festival elektronske glazbe koji zbližava prirodu, umjetnost i ljude. Od petka, 19. srpnja do nedjelje, 21. srpnja 2019. godine u samom srcu Međimurja, u Brezju, okupit će se preko 60 DJ-eva iz svih krajeva svijeta i tisuće posjetitelja koji čine Forestland jedinstvenim festivalom na sjeveru Hrvatske.

Ideju su 2013. godine realizirali šestorica prijatelja – Saša Mikac, Nikola Horvat, Boris Novak, Matija Žugec, Ivan Barlek i Krešimir Biškup. Projekt koji je krenuo s nekoliko stotina posjetitelja, pomiče svoje granice iz godine u godinu, a ovogodišnji Forestland najavljen je u ponedjeljak, 23. travnja u hotelu Castellum. Ispred organizatora Forestland je predstavio Krešimir Biškup koji je istaknuo da je festival postao prepoznatljiv diljem svijeta što je odlična promocija Međimurske županije: „Kad pogledamo unatrag shvaćamo da smo napravili nešto na što smo iznimno ponosni i da smo pisali priču koja nam je u početku bila nezamisliva. Forestland je do sad ugostio velika imena, a ugostit će i još i veća. Godinama nastupamo s tri pozornice, no ove godine jednu smo prenamijenili pa će drugog dana festivala na izražaj doći i prvi tzv. “live act”, a održat će se „silent party“, joga, radionice, aktivnosti, body painting i mnogo raznih događanja.

Posjetitelje tijekom 48 sati čeka bogat sadržaj, a organizatori očekuju da će festival svakodnevno posjetiti oko 6 000 ljubitelja elektronske glazbe koji će moći uživati u našim mladim i lokalnim nadama, kao i velikim DJ-evima. Festival će ugostiti imena poput Rubena de Ronda, Ferreck Dawna, The Yellowheads, ali i legendu scene, talijana, Maura Picotta.

Forestland postaje važna višednevna manifestacija s podrškom lokalne zajednice, regionalne uprave, međunarodnih partnera te odličnih glazbenika, a tome svjedoči i velika podrška Međimurske županije i Općine Sveti Juraj na Bregu. Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović istaknuo je da će Općina u skladu sa svojim mogućnostima omogućiti što kvalitetnije održavanje i razvoj festivala zahvaljujući kojem su postali prepoznatljivi diljem Hrvatske. „Kada govorimo o Forestlandu, on je svake godine sve bolji i kvalitetniji, a najveća vrijednost mu je entuzijazam organizatora koji su se prihvatili velikog posla i izazova.  Zahvaljujući ovom festivalu Međimurje je upisano na svjetsku kartu festivala te doprinosi našoj prepoznatljivosti kao turističke regije.“, naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je čestitao ekipi organizatora na ustrajnom radu te im zaželio još mnogo uspješnih festivalskih godina.

Od ove godine Forestland ima novog partnera, a to je Humana Nova, socijalna zadruga koja potiče zapošljavanje društveno isključivih osoba kroz proces stvaranja nove vrijednosti odbačenih predmeta. Upravitelj socijalne zadruge Ivan Božić rekao je da će za potrebe festivala Humana Nova izraditi majice koje će biti dostupne u prodaji. Od jednodnevne atrakcije Forestland se razvio u pravi turistički potencijal koji puni smještajne kapacitete, a organizatori su pozvali i zainteresirane aktere da se uključe u  što kvalitetniju realizaciju događaja.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.