Djeco, nemojte štedjeti, ne isplati se!

Gorkić Taradi - Konobar s olovkom
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom

Bio sam siromašan klinac, ponekad ne imajući ni klopu, a kamoli mogućnosti za štednju. No u nekim godinama dobio sam na poklon ne kasicu-prasicu nego gljivu-kasicu, i unutra nešto kovanica, tada zvanih jožeki. Trebalo je vremena, ali sam je napunio. Otišao sam u banku i upitao mogu li štedjeti kod njih. Banka je imala čak i posebni dječji odjel upravo za djecu kao ja, koja su štedjela i donosila ušteđeno te položila na svoju mnogima vjerojatno prvu štednju knjižicu.

Posebno sam pazio da donesem gljivu-kasicu u banku 31.10., na Svjetski dan štednje, jer, dijete eto, pa sam znao da ću dobiti od banke neki poklon. Za banku poklončić, za mene ogroman poklon.

E da, bilo je to u neko pretpovijesno vrijeme, dok je banka još imala domaće ime i domaće vlasnike.

Danas niti ima domaće ime niti domaće vlasnike. Nema dječjeg odjela u banci, nitko ni ne zna za Svjetski dan štednje, a kamoli da dobijete neki poklon. Danas se pokloni daju banci, ako ne milom, onda silom!

PREPORUKA:  Kako pravilno pristupiti stranci da ne izvisite

Nema više poticanja djece na štednju, ima samo podučavanje djece na pohlepu!

Jer…

sakupi li dijete više od 100 kn kovanica u svojoj kasici-prasici i donese je u banku na štednju, banka će djetetu uzeti i do 10% ušteđenog na ime jedne od mnogih naknada koje svaki mjesec iznova niču pa svaki mjesec izdaju poseban bilten s novim naknadama.

Nismo mogli vjerovati kako pohlepno uzimaju naknade na humanitarne priloge, ali oni se ne libe uzimati ni djeci iz njihovih kasica-prasica!

Ali glavne poruke reklama će biti da one misle na nas! Vrlo vjerojatno, misle koje će nove naknade uvesti, vjerojatno i onima koji se još nisu ni rodili!

Baš me zanima kako se naziva to radno mjesto i radi li na tome jedan čovjek, jedan tim ili jedan cijeli odjel?

Drage banke, nemojte toliko misliti na mene i na moju djece, preskupa ja ta vaša ljubav prema nama!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Oglasi

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.