Vlada jednim potezom provela veliku reformu i zaustavila iseljavanje

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi

05.ožujka 2019. godine ulazi u zlatnu povijest vladavine HDZ-a. Jednim potezom u jednom danu Vlada RH napravila je jednu od najvećih reformi od samostalnosti Republike Hrvatske, iako ima zlobnika koji tvrde i da je to jedina reforma koju je HDZ u svojoj višedesetljetnoj vladavini napravio. Bila jedina ili ne, činjenica je da od današnjeg dana više ništa neće biti isto.

O kakvoj se reformi koja je izazvala toliku euforiju radi?

Od jučer, 05. ožujka 2019. godine, samo tri dana prije Dana žena, Udruga općina preimenovana je u Hrvatsku zajednicu općina, a njezin predsjednik, između redaka, daje naslutiti da u Hrvatskoj ni slučajno nema previše općina i prevelike administracije, dapače, trebalo bi članstvo još povećati jer povećanje članstva znači i više novaca od članarine u kasi sad već bivše udruge. No kako se pred Europom tobože ide k pojednostavljenju teritorijalnog ustroja i smanjenju broja regionalne i lokalne samouprave, nije u imenu mogao ostati naziv udruga nego se on mijenja u naziv zajednica i to ne bilo kakva, nego Hrvatska zajednica, valjda da netko ne bi pomislio da se radi o Srpskoj ili ne daj Bože Talijanskoj zajednici općina!

Tim prelaskom iz udruge u zajednicu aludira se na to da se više neće povećavati broj općina jer svaka udruga teži povećanju članstva, a kako više nema udruge nema ni težnje povećanju članstva, sada se samo teži povećanju uhljeba.

Nesumnjivo će ovaj potez Vlade zaustaviti daljnje iseljavanje građana u zemlje siromašne brojem općina i načelnika i zamjenika načelnika te načelnika po službenoj dužnosti. Hrvatska je, ocijenjeno je, dovoljno bogata brojem načelnika i podtajnika zamjenika tajnika, ali treba razmisliti o zapošljavanju savjetnika jer njih nikad dovoljno što se vidi i u zaostajanju i nazadovanju mnogih općina jer su toliko male da nemaju više koga zaposliti za savjetnika.

Koliki je značaj ove promjene imena govori i podatak o dva megaprojekta koja si je zajednica postavila pred sebe:

  1. snimanje dokumentarnog filma čija bi funkcija bila nacionalna promocija i afirmacija Hrvatske zajednice općina, odnosno objasniti zašto se morao naziv udruga promijeniti u naziv zajednica i to Hrvatska,
  2. izrada Fotomonografije Udruge općina u Republici Hrvatskoj.

Ono što je važno da uočite je da je dokumentarni film promocija zajednice, a fotomonografija je posvećena udruzi što ima simbolično značenje: dokumentarac je posvećen sadašnjosti, a fotomonografija je svjedok povijesti!

Završenjem ta dva megaprojekta okončat će se sva agonija gladnih, potplaćenih, neplaćenih, ovršenih, zlostavljanih, zapostavljenih i svih onih koji se stalno na nešto žale!

Za pretpostaviti je i da, budući da više nije udruga, nema nužde da se javlja na tamo neke Javne pozive i natječaje za financiranje udruga nego će se ti megaprojekti financirati direktno iz džepova poreznih obveznika bez nepotrebnog trošenja papira za prijave na pozive čime se automatski sačuvalo i pokoje drvo koje nije trebalo za celulozu!

Nestrpljivo se očekuje i obraćanje Predsjednice povodom ovog velikog i povijesnog događaja!

I ja kao fizička osoba razmišljam da pokrenem humanitarnu akciju za povećanje stada ovaca što bi automatski dovelo do povećanja broja janjaca za Općinu Jasenice čiji je načelnik Martin Baričević i predsjednik Hrvatske zajednice općine. Naime, nekako se vremenski poklopilo da otkako je on načelnik Općine da se smanjio i broj janjaca na teritoriju Općine. Nitko ne zna razlog toj pojavi.
No još ću razmisliti ne prelazi li to granice mojih mogućnosti i proračuna.
Vaš Konobar s olovkom

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.