Srednja škola iz Preloga prva će u Hrvatskoj učenike obrazovati za pivare!

Srednja škola Prelog bit će prva škola u Hrvatskoj koja će učenike obrazovati za zanimanje pivara. Najavljeno je to na potpisivanju ugovora o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju škole koji su potpisali župan Matija Posavec i tvrtka AG Planum iz Zagreba.

– Zahvaljujući kvalitetnom radu i jačanju obrazovnih programa SŠ Prelog, uočili smo potrebu za novim, modernijim uvjetima rada i zato smo krenuli u proširenje prostora. Prijavili smo projekt ministarstvima za natječaje za europska sredstva. Procijenjena vrijednost bila je nešto veća od milijun kuna, no racionalnom i transparentom javnom nabavom došli smo do iznosa od 624.750 kuna.

Dobili smo 800.000 kuna, a ostatak ćemo prenamijeniti za druge projekte. Želja nam je da Srednja škola Prelog postane centrom kompetentnosti ili centrom izvrsnosti iz ugostiteljstva i turizma – rekao je župan Posavec.

Ravnatelj škole s 290 učenika i 64 djelatnika Tomislav Gregur kaže da učenici nemaju sportsku dvoranu pa na satove tjelesnog odlaze u dvoranu osnovne škole udaljenu 800 metara.

– Ne samo da ćemo dobiti sportsku dvoranu već i reprezentativni prostor za promociju zanimanja, restoran, slastičarnicu, a možda čak i pivovaru u okviru škole – istaknuo je župan. Dogradit će se oko 3000 četvornih metara, uz uređenje nekoliko tisuća četvornih metara vanjskog prostora. Bit će izgrađene i specijalizirane učionice s pratećim kabinetima, knjižnica i multimedijalna dvorana te školsko dvorište za provođenje nastave na otvorenom. U posljednjoj četvrtoj fazi bit će energetski obnovljen i postojeći, središnji dio školske zgrade.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.