Ajd’ Hrvatice, il’ ohladite il’ viknite!

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi

Danas je Dan žena i red je da se  i ja kao muškarac pridružim taj jedan dan u iskazivanju časti i počasti ženskom rodu. Mada ruku na srce, nije baš da ste zaslužile i da imate razloga da kukate jer ima vas posvuda. Evo i predsjednik nije Predsjednik nego je Predsjednica i uopće ne spada u kalupe koje vi žene pokušavate nametnuti, npr.

  • Jeste li ju vidjeli da radi one standardne ženske poslove kao glačanje, pranje, čišćenje?
    Naravno da niste jer je ona kao prava Predsjednica ličila sobu, gletala pod, vozila trajekt itd., dakle ono što vi žene hoćete nametnuti kao muške poslove!
  • Jeste li je vidjeli s kuhačom u ruci? Zapravo jeste na onoj slavonskoj svinjokolji, ali to je bilo samo u reklamne svrhe pa se ne računa zaozbiljno!
  • Jeste li primijetili da sjedi doma i drži tri ugla kuće? Malo morgen, putuje ona Lijepom našom, a bome i preko granice i to ne u nekakvom šlafrogu i s viklerima na glavi!
  • Jeste izmijenili koji recept s njom? Naravno da niste! S njom ste mogli samo izmijeniti teške državničke odluke i rješenja gorućih političkih pitanja, pod uvjetom da bi ih i bilo!
  • Jeste li primijetili da je uopće napravila nešto posebno da naglasi i popravi položaj žena? (tu čekam vaš odgovor)
    No ne zaboravite, ona je u prvom redu Hrvatica! Imamo Hrvatice i u Vladi RH, od 21 ministarstva čak 5 ih vode Hrvatice i ja sam siguran da imamo tako mnogo ministarstava samo zato da toliko puno žena mogu biti ministrice. Mislim da ne moram ni napominjati koliko se one bore da ukažu na položaj žena u društvu.

Mnoge od njih dale su svoj doprinos na učvršćivanju položaja žena time da ne nose suknje ili haljine nego hlače jer se shvatilo da biti žena ne znači da nosiš haljinu. Zato ih smiju nositi i svećenici. Crkva zapravo jako ukazuje na položaj žena i jedina se dosljedno bori da stavi stvari na svoje mjesto i objasni ženama da je njihova uloga i jedan jedini zadatak da rađaju djecu, da rađaju mnogo malih vjernika i ministranata ( muškarci u haljinama vole ministrante ). Žene se očito slažu s crkvenim ophođenjem prema njima jer u Hrvatskoj na papiru i dalje ima 95% vjernica i vjernika, mada kad odu u Njemačku tamo se izjašnjavaju kao ateistice. Žene k’o žene, stalno prevrtljive, ali u Hrvatskoj će snažno podupirati Crkvu jer ona istinski ukazuje na to gdje je ženi mjesto!

Jasno da je ženama u Hrvatskoj jako dobro! Evo već se organiziralo hiljadu prosvjeda ovakvih i onakvih, ali žene nisu imale potrebu prosvjedovati, vjerojatno niti razloga. Takve stvari su prepuštale muškarcima, one ako nisu bile uz štednjak onda su ispijale kavicu na Korzu. Istina, sad se Veljača javila, ali već je ožujak. Gdje je bila prije, zašto je šutjela do sada?

Zašto Maja Šuput šuti, zašto Lidija Bačić šuti, zašto Nives Celzijus šuti? Zato što njima paše prodaja golog ženskog mesa, kao i svima ostalima koje su povećale umjetno usnice da nađu boljeg muža-sponzora, a ako ugrade i silikone mogu naći i nekoliko sponzora. Istovremeno!

Što želim reći? Žene, zar zaista očekujete da se mi muškarci izborimo za vas, a vi da šutite? Zar zaista očekujete da budete ravnopravnije, a masovno se blajhate u plavo, namjerno se oblikujete u stereotipne predodžbe o vama?
Neću napisati ako vas muž tuče, nego kad prvi put pokuša dignuti ruku na vas vi dignite svoj glas! Kukanje ne pomaže, evo već desetljećima kukamo pod HDZ-om (vidite, muški rod), ali nam nije bolje jer ne poduzimamo ništa, a on se sigurno sam neće promijeniti. Neće ni vama ženama biti bolje dok ne poduzmete nešto. Kukanje za Dan žena definitivno nije to nešto!

Ah da,  da ne zaboravim, sretan  Dan žena želi vam vaš Konobar s olovkom!

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.