Nedjelja, dan za zanovijetanje!

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi

Imam dva Facebook profila, jedan pod pravim imenom i prezimenom i jedan alias i tu je očito da je ime samo alias. Taj drugi sam svojevremeno otvorio kad sam radio kod jednog poslodavca koji mi je, vjerovali ili ne, zabranio da pišem, a ja sam bio dovoljno lud da ne dam odmah otkaz. No kasnije sam se opametio i osvijestio i dao otkaz. Pisanje je moje pravo i moja sloboda, društvena i osobna! Volim se, dapače smatram svojom obavezom pod svojim tekstovima, izjavama, nazovi mudrostima potpisati svojim imenom, jer to je moje mišljenje, ne stidim ga se i stojim iza onoga što velim, odnosno napišem. Naravno da se i na tom drugom profilu nakupilo FB prijateljstava, veze s ljudima i poznatim i nepoznatim, no tako je to na Facebooku, i na pravom profilu imam ljudi koje vrlo uvjetno rečeno poznam samo po tom FB prijateljstvu, a sklopili smo ga da pratimo međusobno objave koje nisu tipa što smo danas jeli, kuhali ili kupili.

Kontaktiram li u inboxu s tim osobama, uvijek prvo padne neki pozdrav, tipa bok, haj, dobar dan pa čak i zdravo, a na kraju najčešće samo lp, kratko, ali je neki pozdrav odjave.

I zato sam se jučer namrštio kad mi je u inbox alias profila došla poruka sadržaja Daj mi podjeli na svom zidu blogove sa ove moje službene stranice na Facebooku. Nema bok, pozdrav, možeš li, a kamoli hvala, lp itd. Ne poznam ga niti kao javnu osobu iako očito ima među prijateljima javno poznate osobe. Divno! Ali možda sam ipak prekonzervativan iako se volim hvaliti da imam godine, ali ne i ponašanje adekvatno mojim godinama po nekim nametnutim društvenim normama i da sam modernog svjetonazora, ali patim na pozdravljanje barem u prvom kontaktu, iako nikad nije nekulturno pozdraviti i otpozdraviti.
Kako je rekao jedan moj radni kolega koji me počeo čitati kao otvorenu knjigu: ti možda i nisi rođen baš u krivom vremenu, ali apsolutno na krivom mjestu, u totalno krivoj pokrajini! Možda bih ispravio da sam rođen s pravom percepcijom u krivom paralelnom svemiru.
U svakom slučaju, usprkos malom broju godina osjetio sam potrebu za njurganjem zbog te poruke. No sve se ipak okreće pozitivi zahvaljujući ovom divnom suncu vani koji mi uvijek ulijeva pozitivnu energiju, a moram se pohvaliti i dvjema pisanim pohvalama u jednom tjednu od strane gostiju pa će to dobro izgledati u CV-u, zlu ne trebalo. Pa ima netko tko valjda i cijeni te pohvale gostiju:)

Uživajte i vi u ovom sunčanom danu! Voli vas vaš Konobar s olovkom!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.