Malo van, malo unutra, vidimo li Bunjca sutra?

U Živom zidu u utorak je došlo do žestoke rasprave zbog koje je Branimir Bunjac pisanim putem podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika oko čega je sastavljen i urudžbeni zapisnik. No nedugo nakon toga se predomislio i svoju ostavku povukao.

Naime, kako N1 doznaje, do rasprave u Živom zidu došlo je zbog toga što je Vladimira Palfi, supruga Ivana Sinčića, navodno trebala odmrznuti saborski mandat i vratiti se u Hrvatski sabor zbog čega bi Bunjac silom prilika morao otići iz Sabora.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Branimir Bunjac potvrdio je za N1 da je do rasprave došlo, ali da on ipak ostaje u Saboru i da se Palfi zasad ne vraća u Sabor. Ipak, negira da je dao službenu ostavku, no N1 iz pouzdanih izvora doznaje da je ostavka urudžbirana, kao i povlačenje ostavke. Njegovu ostavku potpisao je i predsjednik Sabora.

No tu tek dolazi do pravog zapleta. Bunjac je odlučio povući ostavku pa je zbog lakšeg sastavljanja dokumenta na uvid zatražio svoju prvotnu pisanu izjavu koju više nakon toga nije vratio. Zbog toga su ga iz Sabora u više navrata usmeno zatražili da taj dokument vrati jer će se u suprotnom smatrati da je otuđio službeni dokument iz Hrvatskog sabora. Iz Sabora su u srijedu to zatražili i pisanim putem, ali se Bunjac na taj zahtjev i dalje oglušuje.

Inače, nije uobičajena praksa da zastupnici daju službene ostavke, no u tom slučaju prestaju im sva prava za razliku od zamrzavanja mandata kada zastupnici ipak imaju priliku vratiti se u Hrvatski sabor.

Bunjac je u naknadnom razgovoru za N1 kazao da je mandat ionako izvorno od Vladimire Palfi i da je bio dogovor prije dvije godine, kada ju je zamijenio, da će on odraditi prvu polovicu, a ona ostatak kad se vrati s porodiljnog. Polovica je prošla pa je pokrenuo tehnički postupak, međutim ipak je odluka Palfi da se ne vraća zbog obiteljskih obveza i navodno smatra da Bunjac jako dobro radi svoj posao. Povukao je “ostavku” i kaže da nije zadržao prijavu, sve je vraćeno. Smatra da je neke u HDZ-u njegova odluka o odlasku očito razveselila.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.