Zašto ljudske geste moraju biti popljuvane?

Ima jedna stvar koja ne poznaje granice, a to je ljudska zloba. Pakost! I ima još jedna stvar: njeni najveći prijenosnici su iz, pazi sad, regiona! Zato je i logično da se ljudska zloba i pakost tako širi preko granica, jer upravo žitelji regiona najviše idu preko granica. Za poslom! Ili većim socijalnim primanjima! Ne velim je da u drugim zemljama nema autohtonog stanovništva koje je također zlobno i pakosno, no još nisam vidio da neko tako zdušno i angažirano širi zlobu i pakost kao ljudi iz tog famoznog regiona. A u kontaktu sam, i to aktivnom kontaktu, s ljudima od Amerike do Australije. Nešto obiteljski, nešto preko pen prijatelja, a nešto stalnim bivanjem na internetu.

No pogledajte malo i sami, nema te ljudske geste kojoj ne jedna, ne dvije, nego cijelo krdo spodoba nađe pakosnu primjedbu i zamjerku. A kažu da male geste čine čovjeka sretnim!

ljudske geste

Nije li to divna gesta osoblje te trgovine, što li je već? Uopće nije bitno gdje je ta trgovina, u kojoj državi ni kad je nastala. Bitno je da su zaposlenici jedne trgovine napravili ljudsku gestu za jednu bakicu koja je dolazila svakodnevno da pročita par stranica knjige.

Donirajte Udrugu Mlada pera
No komentari ne samo Srba, ne samo Hrvata, ne samo Bošnjaka ispod te slike su zaprepašćujući. Izgleda da ako ništa drugo, zloba može ujediniti i Srbe i Hrvate i Bošnjake. Jer komentatori svih nacionalnosti pljuju po zaposlenicima što nisu bakici kupili knjigu? Nije im palo na pamet da kad bakica pročita tu knjigu može doći pročitati drugu, pa treću itd.

Možda bakica i izađe malo iz samotnog stana, sobe, gdje li već živi, možda i na ulici, pa malo porazgovara s osobljem, ugrije se, osjeti se društveno prihvatljivom!

I naravno, započne grupno pljuvanje po penzićima, kako čitaju novine naslonjeni na frižidere, kao ovo, kako ono. Ne padne im na pamet da bi ti penzići sigurno radije čitali novine u nekoj kavani, u udobnom naslonjaču i uz topli napitak. Kad bi si to mogli priuštiti.

Političari, mislim da možete ujediniti birače! Zlobom! (Hej, čekaj, pa jedni to već i čine! U državama u regionu!)

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.