Stranka Pametno traži “zabranu pristupa” moliteljima na 150 m od bolnica

Po uzoru na njemački grad Frankfurt, stranka Pametno uputila je Gradskom vijeću grada Čakovca prijedlog Zaključka o zaštićenoj zoni bez okupljanja i prosvjeda ispred bolnica i zdravstvenih ustanova, a kojim bi se predstavnici  klerikalne inicijative „40 dana za život“, tzv. molitelji, udaljili od čakovečke bolnice te eventualno ostalih zdravstvenih ustanova.

Donirajte Udrugu Mlada pera
– Službeno smo zatražili da se pripadnici ove inicijative udalje minimalno 150 metara od bolnice i zdravstvenih ustanova te da 40 dana mole dovoljno daleko od istih. Smatramo da nije u redu  svojim prisustvom i tzv. dobrom namjerom, uznemiravati žene koje dolaze na savjetovanje – kaže Marko Vresk, predsjednik čakovečkog Ogranka stranke Pametno i dodaje – Sam čin dolaska u bolnicu ili drugu zdravstvenu ustanovu tim je ženama vrlo osoban o čemu nitko nema pravo suditi. Ovakvi skupovi pred samim ulazima, sa slikama medicinskih zahvata i porukama su, za žene koje su već dovoljno traumatizirane svojom situacijom, nepotrebni i uvredljivi. U 21.stoljeću nitko nema pravo ugroziti slobodu žene da pristupi javnoj ustanovi i zdravstvenoj usluzi koja je zajamčena svim našim zakonima.

Zaštita ljudskih prava vrijednost je koja se nigdje u Hrvatskoj ne smije dovesti u pitanje, što je u ovom slučaju vrlo upitno – zaključio je Vresk i napomenuo kako je dopis prijedloga Zaključka, osim Čakovcu, upućen i drugim hrvatskim gradovima u kojima su molitve organizirane.

Prijedlog Zaključka o zaštićenoj zoni bez okupljanja i prosvjeda ispred bolnica i zdravstvenih ustanova

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.