Sa svježim licima uz iskusna u nove aktivističke, ali i političke akcije

Jučer, u subotu 20. listopada 2018. godine, u  Club salonu Parentium hotela Laguna u Zagrebu održana je skupština Slobodne Hrvatske. Nakon osnivačke skupštine u svibnju 2016. godine ovo je druga izborna skupština u dvije godine postojanja.

radno predsjedništvo
radno predsjedništvo Skupštine

Slobodna Hrvatska jedinstvena je stranka jer nema predsjednika već tri supredsjednika, s podjelom zaduženja na aktivizam, političko djelovanje i izgradnju mreže ogranaka. Stoga su i dosadašnja tri supredsjednika Danijel Galović , Damir-Kristijan Rogina te Ivan Pokupec svaki posebno podnijeli izvještaj o radu. Uz brojne aktivističke akcije, zamijećene od strane građana, ali i medija na svim razinama, započela je i jača politička aktivnost, a pristižu i novi članovi.

Kako sa svakim novim članom pristiže slikovito rečeno svježa krv iz cijele Hrvatska, nametnula se potreba za izvanrednom izbornom skupštinom i promjenom Statuta. I ovom Skupštinom dokazano je da je Slobodnoj Hrvatskoj  na prvom mjestu kolektiv i ideja, a ne osobne ambicije.

Naime, skupštinarima je dato da biraju između čak tri opcije:

  • Statut s prijelazom na predsjednički sustav uz 3 potpredsjednika
  • Statut sa supredsjedničkim  sustavom, ali izmjenama u definiranju aktivnog člana i još nekoliko tehničkih korekcija
  • Ostanak na dosadašnjem Statutu

Donirajte Udrugu Mlada pera
U vrlo konstruktivnoj raspravi prevladalo je mišljenje da je Slobodna Hrvatska već prepoznatljiva po supredsjedničkom sustavu i nema ni najmanje potrebe da se pokoravaju uvriježenim shemama. Ne žele stvarati kult ličnosti. Štoviše, istaknuto je i da svaki član Središnjeg odbora ima pravo samostalno istupati u ime stranke i predstavljati stranku.

Odlučeno je i da se neće mijenjati broj članova Središnjeg odbora, pa su u odbor sa 25 članova u koji automatski ulaze supredsjednici i tajnik stranke birani  21 član od 25 kandidata. Očito je u samim redovima Slobodne Hrvatske primijećen angažman i novijih članova jer su se među izabranima našli i noviji članovi.

U Nadzorni odbor od 8 kandidata izabrano je 5 novih članova.

Za tajnika je izabran Mihajlo Zorić, a od 5 kandidata za troje supredsjednika izabrani su:

Nedjeljka Lončar, Danijel Galović i Ivan Pokupec.

supredsjednici SH
Ivan Pokupec, Nedjeljka Lončar i Danijel Galović

S ponosom je istaknuto kako je današnjom skupštinom Slobodna Hrvatska postala najjača neparlamentarna stranka. Ostale stranke redovito imaju jednog jedinog kandidata za predsjednika, naputke za članove kako glasovati ili jednostavno lažiraju čitavu stvar.

U svojim izjavama nakon izbora novoizabrani supredsjednici ekskluzivno za čitatelje portala Međimurje info poručili su:

Nedjeljka Lončar: Stavit ćemo naglasak na Ovršni ustanak i rušenje Ovršnog zakona. Aktivizam i politiku objediniti gdje je to moguće. Nastavljamo, dakle, sa svojim akcijama još prodornije i žešće!

Danijel Galović: Zahvaljujem se svim članovima koji su mi na ovoj Skupštini ukazali povjerenje. S novim i ojačanim Središnjim odborom i po prvi puta ženom kao supredsjednicom nastavit ćemo još jače nego do sada jer s nama nije bilo, nema, a niti će biti kompromisa.
Živjela nam Slobodna Hrvatska!

Ivan Pokupec: Dajem članovima i simpatizerima Slobodne Hrvatske iz Međimurja samo jedno, i to postizborno obećanje – dati ćemo sve od sebe da uz vašu pomoć oslobodimo našu domovinu od lopova, izdajica, ratnih profitera, poltrončića i politikanata. S nama nema kompromisa!

Skupština

Da članovi Slobodne Hrvatske nisu samo članovi, nego kolektiv koji je povezan bilo je vidljivo i po emotivnim reakcijama pojedinih članova osnivača Slobodne Hrvatske nakon Skupštine i zdušno vas pozivaju da im se pridružite!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.