Preko 1000!

Preko 1000!!!

Upravo toliko! Preko 1000 je žrtava ovrha! Ne broj živih žrtava! Njih je puno, puno više! Preko 1000 je onih kojima je ovrha oduzela život! Ne samo kuće, ne samo domove, nego i život! To je posljedica Ovršnog zakona, to je posljedica (ne)rada ove Vlade, a posebno premijera Plenkovića i ministara Marića i Bošnjakovića! Ili iseljavanje ili smrt!

Donirajte Udrugu Mlada pera
U sjećanje na sve te žrtve Ovršnog zakona, članovi Udruge Ovršni zapalit će svijeće ispred FINA-e u mnogim gradovima 01.11.2018. godine u 18:00 sati!
Danas još Inicijativa Ovršni ustanak, a u 18 sati na Dan svih svetih već Udruga Ovršni, jer upravo taj dan odabran je za prijelazak iz Inicijative u Udrugu, dan kad se prisjećamo svih umrlih! Osnivanjem udruge tog dana dajemo zavjet svim žrtvama ovrha da će pravda na kraju pobijediti. Za njih na žalost prekasno, ali krivci će tresnuti s vladajućeg trona u blato, u kaljužu!
Pozivamo i sve vas da zapalite svijeću ispred FINA-e u svom mjestu ili zgrade koju smatrate simboličnom i pošaljite nam sliku i naziv mjesta gdje ste zapalili svijeću!
Neka vide da se živi nisu predali!
Neka preko 1000 svijeća gori diljem Hrvatske!

Izjava Ivana Pokupca, supredsjednika Slobodne Hrvatske:

Bivši/sadašnji ministar Bošnjaković je potpisao prvi ovršni zakon u vrijeme vlade Jadranke Kosor. Danas potpisuje ovaj. Dakle promijenila se samo polovica tandema odgovornog za ovršni democid – premijer. No u zadnjih pet godina vidjeli smo da su premijeri sve potrošnija roba.

S druge strane, od 2011. godine do danas ovršni zakon postaje eksponencijalno sve brutalniji prema ovršenima. Godišnji rast broja ovršenih od 32% ostatak svijeta ne poznaje, Hrvatska je po tom pitanju nezabilježeni slučaj. U sprezi s upitnim pravosuđem te odvjetničkim i javnobilježničkim lobijem kao posrednikom, ovršni zakon je postao vrlo unosan biznis.

Kao šlag na tortu dolazi FINA, institucija kakva također u većini svijeta ne postoji. Na vrhu te kaljuže, živog blata koje je već progutalo tisuće naših građana i u početku i danas stoji – Bošnjaković.

Popis sjedišta FINA centrala gdje se već zna da će biti upaljene svijeće:

Čakovec, Ul. Otokara Keršovanija 7 (pale osnivač Ovršnog ustanka Danijel Galović i supredsjednik Slobodne Hrvatske Ivan   Pokupec i koordinator OU za Međimurje Radovan Preložnjak)

Dalj (ispred zgrade Općine), Bana Josipa Jelačića 4 (pali Ružica Zrnić)

Križevci, A. G. Matoša 1 (pali Dajana Dragičević)

Kutina , Hrvatskih branitelja 4 (pali Martin Božić)

Osijek, Ul. Lorenza Jagera 1 (pali Jadranka Volanik)

Šibenik, Ul. Perivoj Luje Maruna 1 (pali Iris Ukić Kotarac)

Varaždin, Augusta Cesarca 2 (pali Smiljan Vajdić)

Zagreb, Ulica grada Vukovara 70 (pali Nedjeljka Nena Lončar, supredsjednica Slobodne Hrvatske)

Još jednom poziv vama čitatelji, upalite svijeće za sve umrle i sve žrtve ovrha i pošaljite nam sliku i naziv mjesta! Bit će to počast umrlima i podrška živima!

Pozivamo i sve medije da zabilježe taj trenutak odavanja počasti, mogu sa sobom ponijeti i svijeću!

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.