Magic i Sphen, brižan gay par pingvina, upravo su postali tate

Mužjaci žutonogog pingvina iz akvarija Sydney’s Sea Life, koji su sagradili zajedničko gnijezdo pa im je povjerena briga o oplođenom jajetu, postali su očevi zdravog potomka, prenose australski mediji. Zaposlenici akvarija su dvojici mužjaka, Magicu i Sphenu, u gnjizedo prvo namjestili lažno jaje kako bi provjerili kako će se par gay jedinki snaći u ulozi roditelja.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Kada su uspješno položili test iz roditeljstva, na brigu im je povjereno oplođeno jaje heteroseksualnog para pingvina koji ih je imao dva. U prirodi je, naime, uobičajeno da pingvini napuste drugog potomka jer im je teško pronaći hranu. Mladunče se rodilo 19. listopada i prvi je subantarktički pingvin koji je došao na svijet u akvariju, prenosi Telegram.

DIJELE SVE RODITELJSKE DUŽNOSTI

Gay par koji je gnijezdo napravio prije sezone parenja brižno njeguje usvojenog mladunca, kazala je Tish Hannan iz sydneyskog akvarija. Objasnila je da su u prvih 20 dana nakon rođenja mladunci najosjetljiviji zbog čega je iznimno važno da se roditelji o njemu dobro brinu.

Magic i Sphen jaje su smjestili u malo gnijezdo napravljeno od oblutaka te su na njemu naizmjence sjedili dijeleći sve roditeljske dužnosti, rekla je Hannan.

NISU PRVI GAY PAR PINGVINA

Podsjetila je i da su i heteroseksualni parovi žutonogih pingvina iznimno brižni roditelji. Uobičajeno je da mužjak i ženka zajedno brinu o mladuncima. Dok jedno od njih čuva jaje, drugo ide po hranu, a zatim se izmjenjuju. Kazala je da drukčije nije bilo ni s ovim parom.

Po pisanju australskih medija sva tri člana obitelji iznimno su zadovoljna, a mali pingvin, kojemu tek treba nadjenuti ime, nema ništa protiv odrastanja uz dvojicu očeva. Gay pingvini iz Sydneya nisu prvi pripadnici te životinjske vrste među kojima je zamijećena istospolna veza.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.