Ivan Pokupec: OTVORENO PISMO IVANU PENAVI, GRADONAČELNIKU VUKOVARA

Ivan Pokupec

Iako sumnjam da ste u jučerašnjem događaju odigrali ikakvu ulogu osim stranačkog vojničića koji je radio po nalogu, od početka se predstavljate kao organizator prosvjeda protiv neprocesuiranja ratnih zločina počinjenih u Gradu heroju pa se obraćam Vama. Iako moram priznati da me srce jako vuklo doći jučer u Vukovar, odbio sam svojom nazočnošću podržati prosvjed gradonačelnika HDZ-a protiv politike HDZ-a iz poštovanja prema brojnim braniteljima i logorašima koji su mi obitelj i prijatelji… Ali sam s velikim zanimanjem pratio Vašu umotvorinu.

I što sam vidio? Vidio sam da ste na pozornicu izveli žrtve koje su pred tisućama ponovno proživljavale najmučnije događaje svojih života, opisujući demonska zvjerstva koja su počinjavana nad njima, njihovom djecom, supružnicima, roditeljima, prijateljima… Ponovo sam čuo priče od koji pamet staje i prorade emocije, i to ekstremne. Emocije u kojima se čovjek poželi sada i odmah obračunati sa zvjeradi koja je to činila i dan-danas šeće slobodno ovim svijetom. Pošto uzimate zasluge za jučerašnji događaj koji je potresao svakog iole normalnog čovjeka, dopustite mi da Vama osobno postavim par pitanja:

1. Odnos prema vukovarskim žrtvama i braniteljima Vukovara… je rezultat “rada” kojih dviju stranaka?

2. Činjenica da se četnike aboliralo, a da osumnjičeni teritorijalci i pripadnici JNA-e i danas žive i rade u Vukovaru… je rezultat “rada” kojih dviju stranaka?

3. To što svjedočenja preživjelih s Ovčare i Veleprometa poput Vilima Karlovića dobrim dijelom nisu uzimani u obzir te kao rezultat danas imamo šačicu osuđenih za taj zločin među kojima čak ima i nevinih, dok nalogodavci i koljači imaju status svjedoka-pokajnika… je rezultat “rada” kojih dviju stranaka?

Donirajte Udrugu Mlada pera
Za slučaj da se u sezoni sinkope i Vi osjećate šmrcavo, ponudit ću Vam odgovor: REZULTAT RADA HDZ-a (čiji ste član i izvršenik) I SDP-a. Zašto? Jer Vam je u interesu da se ti zločini ne osude iz istog razloga zbog kojeg nikada nisu razriješeni zločini iz ’40-tih godina prošlog stoljeća. Kao što se narod danas, 70 godina kasnije, narod sukobljava oko njih gladan i žedan pravde, vi želite osigurati da se naša djeca i unuci sukobljavaju oko ’90-tih. Jer to Vam omogućava mirno vladanje.

Drugim riječima, Vi ste gospodine Penava jučer izvršili jednu od najljigavijih manipulacija živim ranama Vukovaraca od 1991. godine do danas! I da smo mi narod s imalo samopoštovanja, takva podrugljiva bahatost u kojoj iskorištavate žrtve demonskog klanja i organizirate prosvjed protiv politike vlastite stranke dok istovremeno OSTAJETE ČLAN TE STRANKE i čak se stavljate na stranu njenog predsjednika, rezultirala bi današnjim otvorenim lovom na sve čelne ljude i funkcionere HDZSDP-a NA ULICI! Polovili bismo Vas i osigurali da budete u istim autobusima sa svim aboliranim četnicima, teritorijalcima i pripadnicima JNA-e kojima ste osigurali slobodu i bezbrižnost u zemlji u kojoj su ubijali, silovali i palili. A karta bi bila JEDNOSMJERNA!

I to bi bio nezapamćeni, a mnogi će reći i nezasluženi iskaz milosrđa prema šaci odurnih izdajica i kolaboracionista.

Ivan Pokupec

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.