Gospodine Jeleniću, ako niste krivi, onda budite moralni!

Poštovani gospodine Dražen Jelenić,

oči javnosti ovih su dana  bile uprte u Vas kao kao glavnog državnog odvjetnika i ljudi, ono malo što ih još ima koji vjeruju u sustav i poštenje očekivali su da ćete poduzeti neke korake u vezi glavne afere (ili afera, teško je razlučiti je li jedna ili ih je više) koja (opetovano) drma javnu političku scenu ovih dana. Bilo bi skoro i nevažno da je afera samo politička i da ona duboko ne zadire u temeljna ljudska, a i građanska prava žitelja Republike Hrvatske. Osoba ili osobe na visokim političkim i državnim pozicijama zloupotrebljavale su svoj položaj, ljudi koji su trebali raditi za ovaj narod i to u skladu s Ustavom i zakonima ove države. No oni su radili za svoj džep i svoju korist, a na štetu Republike Hrvatske što svakako ima elemente veleizdaje.

I dok smo očekivali ono famozno “neka institucije rade svoj posao” Vi izjavljujete da je iz DORH-a nestao spis koji je dokaz u tim kriminalnim radnjama. Spis je nestao iz institucije kojoj ste Vi na čelu. Ne tvrdim, jer nemam na osnovu čega tvrditi da ste Vi osobno krivi za nestanak tog spisa, ali tvrdim da ste vi kao glavni državni odvjetnik na čelu DORH-a odgovorni za taj nestanak.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Nije li vrijeme da konačno netko bude prvi?

Možda je prvi onaj sudac koji želi očistiti sudstvo od korupcije, možda je prvi onaj novinar koji štrajka glađu zbog cenzure, možda je prva ona hrvatska sutkinja koja je poništila ovrhu pozivajući se na presudu Suda Europske unije, a možda bi upravo Vi mogli biti prvi dajući ostavku iz moralnih razloga. Jer u firmi gdje ste Vi šef nestao je spis koji nije smio nestati. I zbog toga ste upravo Vi odgovorni. Nije nestala rola WC papira koju si je netko odnio kući, nestao je spis koji je povezivao državnog dužnosnika s kriminalnim radnjama, koji je povezivao političara s radnjama protiv svoje države!

Ako ste odgovorna osoba, ako ste moralna osoba, Vaša ostavka uopće ne bi trebala biti upitna! I ne bi bacala sjenu na Vašu umiješanost u nestanak spisa!

Svojom ostavkom možda upravo Vi postanete onaj presudni pojedinac koji će pokrenuti kritičnu masu!

U svakom slučaju, ja kao porezni obveznik i građanin Republike Hrvatske, kao pojedinac koji ima pravo glasa i želi to pravo i (is)koristiti, zahtijevam Vašu ostavku!

U Čakovcu, 04.10.2018. godine                                                              Gorkić Taradi

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.