Pozadina slučaja Bunjac-Vikert s nagradnom igrom Slobodne Hrvatske

Kratka uvertira:
Davor Vikert je na svom Facebooku napisao: „Bunjac…. ti si višestranačko frustrirano govno koje je isplivalo na površinu kroz kriminalnu organizaciju. „

Donirajte Udrugu Mlada pera
Zbog toga Bunjac podiže dvije tužbe protiv Davora Vikerta;

  • prvu zbog nanošenja duševne boli. Kako nije bio na bolovanju niti dobio ispričnicu od liječnika tužbu je na ročištu povukao jer nije niti imao potrebne liječničke potvrde.
  • drugu zbog uvrede i klevete. Analizirajmo posebno dio za uvredu i posebno dio za klevetu. Dio za uvredu, višestranačko frustrirano govno, zvučni vulgarno, no ponekad običan čovjek iz naroda koristi rječnik koji mu u revoltu i očaju prvi padne na pamet. Ne opravdavamo, ali razumijemo, a i Vikert je priznao da je taj rječnik neprimjeren i ispričao se. I sad dolazimo do onog najzanimljivijeg dijela gdje se spominje kriminalna organizacija. Činjenica je, neosporna, da se izbjegava odgovor na tri pitanja koja je jučer opet postavio Darko Sopić, aktivist Ovršnog ustanka, napominjući da su prijave  podnijete no sve je to u ladicama DORH-a :

Prvo pitanje Branimiru Bunjcu  da li je legalno izabran u Glavni odbor Živog zida, potom da li je u Hrvatski sabor ušao umjesto Vladimire Palfi koja je odustala zbog kaznenog dijela lažnog predstavljanja i da li je ‘muljao’ koalicijske partnere na lokalnim izborima koji ga za to optužuju. Kako je rekao, to su pitanja koja lebde u zraku, na koje ljudi žele čuti odgovor, a njih ni otkuda. A možda bi se jasnim i dokazanim odgovorima na ta pitanja porekao ili potvrdio dio o kriminalnoj organizaciji. Pa je Bunjac odustao i od te tužbe.

A u pozadini, bez svijetla pozornice, odigrava se jedna nagradna igra koju je organizirala Slobodna Hrvatska, a u kojoj je prvotni mogući dobitak od 5,000.00 kn narastao do trenutnih 31,000.00 kuna i pet dana ljetovanja za dvoje. Da bi ih osvojili trebate napraviti sljedeće:

  1. Dostaviti zajedničku fotografiju sa skupštine Živog Zida održane 4.10.2015. Imamo listu onih koji su potpisani i kao sudjelovali, pa bi bilo lijepo vidjeti i fotografiju jer se uvijek takav događaj i zabilježi fotografijama.

  2. Dokaz prisustva skupštinara na skupštini 4.10.2015 i odluku zakonitih članova skupštine o imenovanju Ivana Vilibora Sinčića predsjednikom Živog zida.

  3. Vjerodostojnu kopiju diplome Vladimire Palfi s kojom je stekla titulu diplomirane inženjerke građevine, ali s datumom prije parlamentarnih izbora 2016. kada se tako predstavila biračima treće izborne jedinice.

Nagradna igra traje još 4 dana, ali je debelo vezana uz onaj dio kriminalna organizacija, a kako se digla medijska prašina oko suđenja, izgleda da to baš nije odgovaralo tužitelju.

Znate, i najmutnija voda se kad-tad razbistri i tada se vidi talog na dnu.

I da, da objasnim zašto sam se toliko ja osobno angažirao oko ovog slučaja: ja sam bloger. Ne onaj lažni bloger koji piše što mu plate da piše, to niti nisu blogeri, to su plaćeni koristoljupci koji pišu hvalospjeve o hrani koju su pojeli besplatno, dižu u zvijezde hotel gdje su odmarali besplatno, nahvalili pivo koje su nekoliko kartona odnijeli kući i slično. Pravi bloger piše ono što misli, iznosi SVOJA razmišljanja, a ne plaćena. A ta razmišljanja nisu uvijek pozitivna, znaju biti i negativna, kritična. I to se ne sviđa uvijek svima. Niti ja želim da se sviđam svima. Ali se borim već sada da mi se ne uskrati pravo javnog iznošenja svojih misli i stavova, kritika i analiza. A to mogu ponekad iznijeti kulturno, a nekad i vulgarno. Već prema potrebi da ih osoba ili osobe kojima su upućene mogu razumjeti!

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.