Čačiću, siđi sa trona i nauči nešto!

Danas je Inicijativa Ovršni ustanak imala sastanak kod gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka. Iako se baš ne mogu oteti dojmu da je zahvaljujući novinarima sastanak trajao možda duže nego što je to g-din Čehok planirao, ipak je bio prilično sadržajan i prođeni su svi prijedlozi Ovršnog Ustanka prema Gradu Varaždinu, a to su:

  1. Osnivanje fonda Grada Varaždina za hitno socijalno zbrinjavanje deložiranih osoba
  2. Izgradnja minimalističkih socijalnih stanova (stambenih jedinica) u vlasništvu Grada Varaždina, za stanovanje socijalno ugroženih i deložiranih pojedinaca i obitelji (prenamjena vojnih baraka i drugih napuštenih objekata), čime bi se jamčilo pravo na dom
  3. Primjenom Zakona o socijalnoj skrbi onemogućiti da se novac od socijalnih naknada troši nenamjenski pa da se dio gotovine zamijeni bonovima za hranu kako se novac poreznih obveznika ne bi trošio na kocku, alkohol i dr. Svim korisnicima socijalne pomoći koji prelaze imovinske cenzuse uskratiti određena socijalna prava kako bi stvarno socijalno ugrožene osobe mogle dobiti više, a osposobiti i zaposliti radno sposobne korisnike socijalne pomoći koji sačinjavaju oko 90%  korisnika kroz javne radove kako bi vratili svoju glavnicu duga. Kao što Zakon o socijalnoj skrbi kaže socijalna pomoć treba poticati na zapošljavanje i život od vlastitog rada što sad nije slučaj
  4. Građani su ogorčeni kad ima se spomene otpis glavnice pa bi trebalo naći modalitete otplate glavnice u više rata uz mogućnost odrađivanja duga kroz javne radove

Donirajte Udrugu Mlada pera
Gradonačelnik Čehok objasnio je da Varaždin ima Zakladu solidarnosti i objasnio u kojim slučajevima Grad pomaže financijski ljudima u nevolji, naveo i primjer obitelji kojoj je prijetila deložacija no Grad im je uspio naći stan prije deložacije.  No Inicijativa Ovršni ustanak je objasnila da je uvijek bolje spriječiti nego liječiti i da je cilj Ovršnog ustanka sprječavanje deložiranja iz jedinog doma pa im se onda mora tražiti drugi pravovremenom pomoći, odnosno, otklanjanjem uzroka, a ne posljedica. Do mnogih deložacija i blokiranja ne bi došlo da je Ovršni zakon pisan (i stari i novi koji je u postupku donošenja) u korist građana. Na žalost, Ovršni zakon i bivši i budući djelo su interesnih lobija kojima, izgleda zajedno s Vladom, uopće nije stalo do građana. Stalo im je samo do njihovih nekretnina. Uostalom, i sam premijer se javno hvali da su Hrvati najjeftinija radna snaga u Europi!

Izneseni su pozitivni primjeri u borbi za svoje građane s međimurske strane ( i tu sad Čačiću čitaj i uči! Nećeš ni ti dovijeka biti na svom tronu, a moglo bi ti se desiti da zbog svoje alergije prema običnim ljudima i ti postaneš običan, ali i usamljen. Jer kad više nećeš biti na tronu, nitko ti se više neće ni ulizivati!)

Međimurski župan Matija Posavec ne samo da shvaća ciljeve Inicijative Ovršni ustanak nego čak i donosi Rješenje o osnivanju i imenovanju Zajedničkog radnog tijela Međimurske županije i Inicijative Ovršni ustanak za raspodjelu proračunskih sredstava iz Županijskog fonda za hitno zbrinjavanje deložiranih! (Pratiš Čačiću?)

U Fond za pomoć je uplaćeno početnih 150.000,00 kn (Čačiću, jesi apsorbirao?), na Kolegiju gradonačelnika i načelnika Međimurske županije, nakon što je Ovršni ustanak dobio priliku da iznese svoje prijedloge (zašto ti Čačiću uporno ne želiš dati tu priliku?) koji su od strane svih načelnika i gradonačelnika podržani i s kojima se upravo dogovaraju konkretni koraci!

No valjda žitelji Varaždinske županije najbolje znaju od koga se očekivali napredak i pomoć, a dobili su…(nadopunite sami!)

Prijem kod Čehoka

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.