Bog mi šalje neke čudne znakove

Nekoliko puta sam se pohvalio kako pješačim, kako sam uspio i smršavjeti nekoliko kilograma i kako se to pozitivno općenito odrazilo na mene i na moj i inače pozitivan pogled na svijet. I u tome naravno imam podršku svoje obitelji i prijatelja, a izgleda da me i Bog ima pod budnim okom, samo mi to daje do znanja čudnim signalima.

Zadnjih tjedan dana sam par puta (opet) malo odmarao oči poslije ručka. I tako, mislim da je to bilo prekjučer, taman ja sklopim kapke, kad zvoni netko na vratima. Promrmljam u bradu neke neknjiževne riječi, odgegam do vratiju i pogledam kroz špijunku. E sad prije nego nastavim pisati, prošećite do špijunke i pogledajte kroz nju da se podsjetite kako radi na principu povećala. Jeste? Dobro, onda idemo dalje…dakle, bacim ja pogled kroz špijunku, a ono tip kopa nos. I naravno, budući da špijunka povećava ono što je centru, vidim tipov prst u nosu u krupnom kadru. I taman ga je izvadio iz nosa van. Sa sadržajem!

Otvorim, točnije odškrinem vrata i skrivam se za svaki slučaj iza njih da mi nešto ne doleti.

Dobar dan! – kaže tip. Predstavio bih Vam…

Hvala lijepa! – odgovaram ja! Već ste se predstavili!

I zatvorim brže bolje vrata. Taj dan nisam više jeo i za to se sigurno pobrinuo On na svoj način!

No pravi vrhunac bogojavljanja sam imao jučer.

Opet ja legnem poslije ručka i počnem drijemati i bez brojanja ovčica, kad zvoni mobitel koji mi je uvijek nadohvat ruke u slučaju da…pa u slučaju!

Broj s kojeg dolazi poziv je 051 241234 (namjerno ga javno objavljujem jer je dostupan u telefonskom imeniku i da gospodina naučim nekim stvarima!), meni nepoznat i nememoriran, ali se javljam:

JA: Molim?

ON: Dobar dan! Ovdje predstavnik stanara zgrade…tamo neke, nisam zapamtio.

JA: Da, izvolite!

ON: Meni je malo neugodno, ali ja Vas kao predstavnik stanara moram zvati zbog buke!

JA: Kakve buke!

ON: Pa buke, čini se da su to zvukovi seksa!

JA: Ma koga Vi trebate? Koji seks? Nema tu seksa! Vi ste pogriješili broj!

ON: Ne, ne , nemojte se ljutiti, ali buka dolazi iz Vašeg stana…

I tu sam prekinuo vezu! Ma mislim, žena mi u drugoj sobi, a ja tu razgovaram o nekakvom seksu! Ako me čuje svašta bi mogla pomisliti! I da oni mene čuju od Čakovca do Crikvenice! Ma da ne bi!

Lijepo sam čovjeka pitao koga treba, lijepo mu velim da je pogriješio broj, ali on niti provjerava tko sam niti da li je nazvao dobar broj. I on će meni zvukovi seksa, a tek je rujan, gdje je još Nova godina!

I naravno, nisam dalje spavao i skupljao kalorije, nego otišao na svoju kondicijsku šetnju, danas ranije pa će biti duža! Dragi Bože, znam ja da su čudni putevi Gospodnji i hvala što vodiš brigu o mojim kilama, ali daj ohladi malo! Što je previše, previše je! Pa ipak sam ja srčani bolesnik!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.