Branitelji, ne dozvoljavam vam da me navlačite na mržnju

Branitelji, vaše je pravo (i obaveza!) da se s ponosom prisjećate svoje žrtve date u Domovinskom ratu za slobodu drage nam Lijepe naše, kao i svih građana Republike Hrvatske bez obzira na nacionalnost!

Branitelji, vaše je pravo (i obaveza!) da odajete počast svojim poginulim suborcima u oslobodilačkom ratu protiv srpskog agresora, kao i svih građana Republike Hrvatske bez obzira na nacionalnost!

Branitelji, vaše je pravo (i obaveza!) da i dalje radite na izgradnji svoje domovine, kao i svih građana Republike Hrvatske bez obzira na nacionalnost!

No branitelji, nije vaše pravo da se igrate Boga!

Nije vaše pravo da barikadirate ulice plinskim bocama!

Nije vaše pravo da iz branitelja postanete plaćenici! Jer traženje zabrane festivala ojkanja u Petrinji, traženje zabrane koncerta Bajage (koji je usput budi rečeno javno istupao protiv Miloševićevog režima), a nereagiranje na Cecine nastupe koju i sami slušate kod kuće, a i javno, upućuje na to da ste dvolični, licemjerni i plaćeni od nekog u korist dnevne politike.

Ti isti koji vas iskorištavaju prema dnevnim političkim potrebama , a javno, glasno i jasno ne vele da su ustaštvo kao i četništvo zlo, ne žele dobro niti ovoj državi niti ovome narodu, oni samo žele vlast, moć i novac za sebe!

Branitelji, pitam vas, koliko je cijena da se okrećete protiv vlastitog naroda?

To što mi pregledavate profil na Facebooku znači samo da sam udario u prave žice tamburice, to što prekidate kontakte sa mnom znači samo da istina ponekad boli!

A ja vam, evo otvoreno i javno velim: nećete me navesti da mrzim sve što je srpsko! Da, Vučić je govno, no nisu zato svi Srbi niti sve što je iz Srbije! Znate li da je u Domovinskom ratu bilo Srba koji su se borili za Hrvatsku? Ne znam da li su sada među ovih 500000 branitelja na koliko je trenutno, nakon toliko godina, narasla brojka!

Naravno, niste ni svi branitelji plaćenici! No, pitam vas, zašto onda šutite?

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.