Porcijunkulovo 2018. – petak je odličan za početak

Sve je spremno za ovogodišnje Porcijunkulovo. Prvi put kao hrvatska Top manifestacija, sedam dana Čakovec će biti turističko središte kontinenta. Ove godine nastupaju Žiga, Zvonko Bogdan, Tony Cetinski, Massimo, Nina Badrić, Crvena jabuka i Četiri tenora: Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić.

Na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice održanoj 26. lipnja 2018. godine donesena jeOdluka o uvrštenju “Porcijunkulovog” u TOP događanja Hrvatske. Osim što je to veliko priznanje Gradu Čakovcu, organizatoru Turističkoj zajednici grada Čakovca, te svima koji svojim programima i aktivnostima pridonose njenom uspjehu, ova Odluka za sobom povlači i financijsku nagradu od 100.000,00 kuna.

Ova sredstva najvećoj kulturno-turističkoj manifestaciji u Međimurju omogućit će zadržavanje visoke kvalitete sadržaja koje nudi ova manifestacija. Pedeset i četiri godine koliko se manifestacija održava, ovom odlukom prihvaćena je i prepoznata kao vrhunska manifestacija, te će to sigurno biti dodatni podstrek kako u organiziranju, tako i u brendiranju Čakovca te njegove bogate kulture i baštine.

I Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica prepoznali su kompleksnost organizacije i njenu vrijednost na međunarodnoj razini, te činjenicu da iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.

Svečano otvorenje ovogodišnjeg Porcijunkulovog obilježit će veliki vatromet u petak, 27. srpnja u 20 sati, a manifestacija će trajati do četvrtka, 2. kolovoza.

U Čakovcu će se u sedam dana Porcijunkulovog predstaviti brojne udruge, klubovi, umjetnici i ulični svirači. Održat će se razne radionice, prezentacije starih zanata, pričaonice i predstave za mališane, oldtimer susret i još mnogo toga.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.