Ljetni izazov za srednjoškolce

Taman je završio natječaj Nikad ne bi pogodio!  nad kojim se žiri već počeo znojiti u odabiru najboljih koji će dobiti novčane nagrade za ljetni džeparac, a od sutra je pred srednjoškolcima novi izazov: šaljite nam u ove vruće ljetne dane svoj ljetni dnevnik!

Znamo da ljeto provodite na različite načine:

  • ljetujete negdje kod djede i bake
  • radite preko učeničkih zadruga
  • pomažete na obiteljskom imanju
  • radite izlete biciklima
  • odlazite na koncerte
  • idete s prijateljima posjetiti neko mjesto ili događaj
  • posvećujete se svom hobiju
  • aktivno se bavite sportom

i još mnogo toga drugoga, originalnoga, neotkrivenoga.

Pozivamo vas da nam šaljete svoj ljetni dnevnik o aktivnostima, događajima, razmišljanjima, sanjarenjima, putopis, recenzije koncerata, izložaba, koji ćemo objavljivati na portalu Top generaciji.
Nećemo ocjenjivati tko je ljepše proveo ljeto, nego tko je kreativnije opisao provođenje ljeta. A naravno, i čitatelji će biti suci, jer će svojim komentarima doprinijeti izboru najzanimljivijeg rada, jer o tome tko je preko svog ljetnog dnevnika više potaknuo  kritički način razmišljanja, potaknuo na iznošenje primjedaba i prijedloga, taj je korak bliže nagradi!

Ljetni dnevnik možete ilustrirati vlastitim fotografijama i ilustracijama!

Svi radovi pristigli na natječaj Nikad ne bi pogodio! i Ljetni dnevnik, ali na moj način bit će objavljeni u zajedničkom zborniku radova.

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “LJETNI DNEVNIK, ALI NA MOJ NAČIN!”

  1. Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji i najoriginalniji literarni rad na temu ljetovanja.
  2. Na natječaju mogu sudjelovati svi srednjoškolci Republike Hrvatske.
  3. Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.08. – 15.10.2018. godine u ponoć. Nema ograničenog broja radova po autoru.
  4. Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.
  5. Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Za natječaj Ljetni dnevnik, ali na moj način. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja  poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili  potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ukoliko se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost. Punoljetni učenici mogu sami popuniti i potpisati suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice, razredom i školom.

Radovi mogu biti popraćeni vlastitim autorskim fotografijama ili ilustracijama kao i fotografijama i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad fotografijama ili ilustracijama.

  1. Predviđene su novčane nagrade u sljedećim iznosima:
    – 1. mjesto: 1000 kn, Zlatno pero i primjerak zbornika
    – 2. mjesto: 700 kn, Srebrno pero i primjerak zbornika
    – 3. mjesto: 400 kn, Brončano pero i primjerak zbornika
  2. Udruga ima pravo promijeniti iznose novčanih nagrada jer ovise o ukupnim priljevima financijskih sredstava za ovaj projekt.
  3. Objava najboljih radova bit će u roku 30 dana od završetka natječaja na službenoj stranici udruge Mlada pera.
  4. Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

10. Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Srednjoškolci, neka vam ljeto bude maštovito i puno nadahnuća!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.