Pretetinec novi centar mladih robotičara

Udruga žena Pretetinec je završila s prvim dijelom provedbe projekta Robotika. Projekt je osmišljen kao poučavanje osnovama informatike, automatike, robotike i programiranja, a u njega je uključeno desetero djece. Podijeljeni u dvije dobne skupine, mlađu i stariju, vrijedni robotičari u 2017./2018. školskoj godini su se natjecali u Croatian Makers Ligi. Uspješno završivši sva četiri kola Lige, mlađi robotičari su osvojili odlično 3.mjesto, a stariji izvrsno 2.mjesto u županiji!

Roboti kojima su se služili tijekom natjecanja ostaju u trajnom vlasništvu Udruge zbog velikog angažmana i dobrih rezultata, a donirao ih je Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) na čiji su se natječaj javili.

Tijekom godine, osim sudjelovanja u natjecanju, polaznici projekta su sudjelovali i u drugim natječajima IRIM-a te se dobro zabavljali subotom poslijepodne u prostoriji Udruge žena. Gostovali su na Godišnjoj skupštini Udruge žena Pretetinec te u Gradskoj knjižnici Nikola Zrinski Čakovec u projektu Noć knjige. 

  • Projekt Robotika će se nastaviti najesen, početkom nove školske godine, ali će se za djecu organizirati i ljetne radionice s mbotima i micro:bitovima jer smo u Udruzi prepoznale želju i volju kod djece te napredak na svim poljima, od škole, sporta pa sve do logičkog zaključivanja koje je ključno za uspjeh u društvu.- poručuje nam predsjednica Udruge Lidija Branilović.

U projektu su sudjelovali (abecednim redom):

Lucija Branilović, Orlando Marciuš, Jakov Marodi, Fran Novak i Lucija Posedi u mlađoj dobnoj skupini, te Sara Petra Branilović, Stela Dobranić, Luka Logozar, Karlo Posedi i Leon Strah u starijoj dobnoj skupini.

Mentorica je Mateja Šafarić Novak.

Svima iskrene čestitke na izvrsnim rezultatima!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.