Forestland postaje regionalna top destinacija

Sada već daleke 2013., u srcima nekolicine mladića, zaljubljenika u glazbu, rodila se ideja o pokretanju festivala, započinje priču Regionalni.

Šest godina kasnije to im je posao. Nikola, Ivan, Krešo, Saša, Boris i Matija dvanaest mjeseci godišnje planiraju festival koji traje čak 48 sati.

– Krenuli smo s idejom, udružili smo snage, potražili prijatelje, partnere, a šest godina kasnije posla je još i više – započinje s pričom Krešo Biškup, voditelj marketinga i projekta Forestland.

– Kad kažemo da nas je šestero u organizaciji, ljudima to zvuči puno, kompleksno i pretjerano, no kad kažemo da mi sve radimo samostalno i objasnimo koliko ima posla, svi se zaprepaste – dodaje.

Ove godine prvi dan festivala pada na zanimljiv datum, petak 13., no toga srpanjskog petka nećemo se plašiti, već uživati u suncu, glazbi, druženju i provodu s najboljim mogućim društvom.

– Sjever Hrvatske je netaknut, većina festivalskih zbivanja locirana je na Jadranu i u Zagrebu. Forestland je smješten u srcu Europe, mjestu koje tek otkrivaju turisti, no koje polako, ali sigurno postaje hit. Samim time podrška lokalne zajednice nam je bitna. Prepoznala nas je i Županija s kojom smo potpisali ugovor o suradnji, a Turistička zajednica nas klasificira kao regionalni top događaj – kaže Biškup.

Festival Forestland je u samo nekoliko godina ugostio velike umjetnike poput DubVision, Sick Individuals i Mahmuta Orhana, ove godine dolazi nam Mark Sixma, ali i kreator megahita “Crazy” Zonderling. Uz ta imena, “Forest”je postao mjesto koje domom zove i mnogo DJ-a iz regije, od našeg residenta Timo G-a, do Avadoxa, Dekove, DJureS i Josha Somena, ali i regionalnih, domaćih dečki sa blistavom budućnošću Radiology, te neizostavnog Saše Mikaca, residenta i booking agenta.

Mali grad u skrivenom kutku Međimurja

– Međimurje je smješteno na idealnom mjestu za festival. Pronašli smo naš skriven kutak gdje u desetak dana nastaje, a potom u tri dana nestaje cijeli mali grad koji smo nazvali Forestland – priča nam Krešo.

– Forestland gradimo svake godine iz nule. Kada biste došli na lokaciju sada, vidjeli biste lovačku čeku, možda koju srnu, ali to je to. Ni oznakom, tablom ili znakom ne otkrivamo gdje nastaje Forest – kaže.

Međimurje i Forestland od Zagreba su udaljeni 60-ak minuta vožnje autocestom, Budimpešta je na dva sata, kao i Ljubljana, a blizu su i Graz, Maribor, Ptuj… Ove godine organizatori očekuju preko 6 000 posjetitelja u dva festivalska dana. Pripremili su tri pozornice, bazene, kamp, a dovode i čak 67 DJ-a iz svih kutaka svijeta.

– Logistički nam je svaki Forestland izazov. I mi učimo i rastemo i zato želimo da to bude organski. Mi još nismo uspjeli, mi smo tek prošli prvi korak, a radom i upornošću možda jednom i uspijemo – rekao je Biškup.

– Festival je zahtjevan, svake godine naučimo nešto novo, ali iznenade nas i nove greške. Ove smo godine većinu takvih u planiranju eliminirali, probali smo uključiti što više ljudi, no opet i držati uzde da bi im olakšali posao, ali i podigli kvalitetu na višu razinu.

Često nas pitaju kada kreću pripreme, odnosno kad kreću radovi. Forestland ne staje, kad jedan završava, drugi počinje, a već razmišljamo i o trećem, četvrtom i petom. Imamo cilj i plan za sljedećih nekoliko godina. Onima koji su čuli za nas, ali i onima koji tek kreću istraživati kažemo samo jedno, dođi na #Forestland i uvjeri se zašto se svi vraćaju u šumicu – zaključuju organizatori.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.