Književna večer s Taradi Gorkićem u Knjižnici Nikola Zrinski u Čakovcu

Udruga slijepih Međimurske županije kroz provedbu brojnih programa i projekata koje provodi, organizira pregršt aktivnosti u koje se njezini članovi mogu uključiti.

Jedna od tih aktivnosti bila je Književna večer koja se održala u ponedjeljak 7. svibnja 2018. godine, u 18:00 sati, u multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec. Gost susreta bio je Gorkić Taradi, autor knjiga “Konobari, kurve i političari”“Kako je Sabor ostao bez konobara” te koautor knjige “I ja imam post”. Osim što se bavi pisanjem, ali sebe ne naziva književnikom već blogerom, bavi se volonterstvom te konobari. Upravo je iza šanka pronašao motivaciju za pisanje, to jest, kako on kaže: ,,Ljudima sam i psiholog i učitelj i vulkanizer i rame za plakanje te još barem 50 drugih zanimanja”. Osim toga, pokrenuo je Udrugu Mlada pera, koja je prvenstveno namijenjena djeci i mladima koji se vole pismeno izražavati, ali i ostalima jer smatra da je vrlo bitno razvijati kritičko razmišljanje, kreativnost i pismenost.

U autorskim knjigama se kritički i podrugljivo osvrće na današnje stanje u Republici, u politici, društvu i ostalim sektorima javnoga života. Učestale probleme prikazuje na ironičan i satiričan način no potpuno iskreno i bez cenzure.

Ulomke iz knjiga, koje je čitao na predstavljanju, nasmijale su, ali i zaintrigirale publiku upravo iz već navedenog razloga. Osim u knjigama, koje nikako ne smijete zaobići, njegova razmišljanja, doživljaje i anegdote možete vidjeti i na njegovom blogu, a ukoliko vam je draža usmena predaja, uvijek ga možete zateći na radnom mjestu u restoranu.

Aktivnost je dio programa „Rekrea(k)tiva“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Osvrt na Književnu večer je napisala volonterka Matea Barić.

Književna večer s Taradi Gorkićem u knjižnici Nikola Zrinski u Čakovcu

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.