Gdje pojesti prvosvibanjski grah?

Međimurske novine dale su si truda i napravila popis svih destinacija za besplatni prvosvibanjski grah. Sad samo da još netko organizira besplatan prijevoz od destinacije do destinacije, barem za one zaista siromašne i gladne pa da si svagdje napune bar jednu porciju!

ČAKOVEC

Tradicionalno druženje i grah podno zidina Starog grada

SDP Grada Čakovca i ove godine u utorak 1. svibnja organizira tradicionalno druženje građana povodom Praznika rada podno zidina Starog grada. Početak je zakazan u 10 sati, a tradicionalno će se podijeliti nekoliko tisuća porcija besplatnog graha. (d)

MURSKO SREDIŠĆE

Besplatni grah i ribice na Zalešću

Grad Mursko Središće u suradnji sa Športsko ribolovnim društvom Mura, Lovačkim društvom Mursko Središće i Društvom žena Mursko Središće organizira proslavu povodom Međunarodnog praznika rada – Prvog svibnja na ŠRC Zalešće s početkom u 11 sati. Lovačko društvo Mursko Središće pripremit će prvomajski grah koji će građani moći besplatno kušati, dok će ŠRD Mura pripremati ribice i osvježavajuća pića po povoljnim cijenama. Za dobru atmosferu pobrinut će se Tamburaški sastav Žice. (BMO)

PRELOG

Prvomajska biciklijada i Mustač bend

Start Prvomajske biciklijade je u centru Preloga, ispred župne crkve, a cilj i druženje na prostoru Sportsko-rekreacijske zone Marina u Prelogu. Na cilju se za sve sudionike manifestacije sprema osvježenje i okrjepa te zabava uz Mustač bend. Predviđena ruta je dužine 25 km: Prelog centar (Sajmišna, Zrinskih) – prometnica  uz derivacijski kanal – Oporovec – Draškovec – Hemuševec (kontrolna točka) – Donji Kraljevec – Čehovec – Prelog (F. Glada, Glavna, Ludbreška) – Otok – rotor – Prelog Marina (cilj). (mk)

NEDELIŠĆE

Budnica i grah kod Lovačkog doma

Kao i do sada, stanovnike Nedelišće na sam Praznik rada probudit će budnica. Druženje uz tradicionalni besplatni grah organizira Općina, i to kod Lovačkog doma u Nedelišću. (vv)

ŠTRIGOVA

Prvomajska budnica kroz tri općine

Povodom Međunarodnog praznika rada Štrigovski budničari organiziraju još jednu Prvomajsku budnicu motorima.

Okupljanje motorista započinje od 4:30 do 5:00 u centru Štrigove kod Zadružnog doma, odakle će se uputili dalje prema Svetom Martinu na Muri i Gornjem Mihaljevcu. Stanke će ovog puta biti u Lapšini, u Svetom Martinu na Muri kod doma HVIDRE-e, u Jurovčaku kod OPG-a Perhoč gdje sve sudionike očekuje besplatni narezak, u Gornjoj Dubravi, u Preseki, a završetak rute je predviđen kod Caffe bara Šajnović u Svetom Urbanu. Tamo sve očekuju prvomajski grah za koji će se skupljati dobrovoljni prilog.

SDP osigurao grah na Mađerkinom bregu

SDP Međimurja i ove godine poziva sve na druženje uz besplatan prvomajski grah na Mađerkinom bregu u Robadju. Druženje će započeti u 13 sati.

Općina Štrigova pobrinula se za popratni program pa će tako sve posjetitelje zabavljati tamburaši iz KUD-a Sveti Jeronim. Poznati međimurski vinari Cmrečnjak i Štampar osigurat će osvježavajuće piće. Dođite na Mađerkin breg i opustite se u prekrasnom pogledu s vidikovca. (sh)

SVETI MARTIN NA MURI

Prvomajski grah kod Doma branitelja

Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, Općina Sveti Martin i Udruga branitelja i ove godine 1. svibnja pripremaju druženje uz tradicionalno prvomajsko jelo – grah. Dođite u 12 sati k Domu branitelja u Svetom Martinu na Muri, ponesite dobru volju i uživajte u druženju uz prvomajske delicije i u dobrom društvu. Grah je besplatan.

Praznik rada iskoristite za opuštenost na svetomartinski način, pa prije ili nakon proslave prošetajte uz Muru i Mlinarsku hižu ili nekim drugim zelenim putovima najsjevernije hrvatske općine. Vidimo se! (sh)

Prvi svibanj u Termama Sveti Martin

Terme Sveti Martin organiziraju cjelodnevni program koji će se održati u i ispred Puba Potkove. Sve prisutne će od 12 sati zabavljati i band Dobre vibracije, a ogladnite li, nećete ostati gladni, jer je osiguran besplatni grah. Ne brinite kako ćete do njih – turistički vlakić Općine Sveti Martin sasvim besplatno će vas prevesti od Lapšine, preko Svetog Martina pa sve do Puba u sklopu Termi Sveti Martin.

Tu je i već tradicionalna seoska olimpijada koja donosi razne igre za cijelu obitelj. Od piljenja trupaca, pa sve do bacanje potkove u dalj. Da vidimo tko je faca u obitelji!

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

SELNICA

Veteranski susret uz prvomajski grah

Na Međunarodni praznik rada u 15 sati započinje sportski susret veterana na nogometnom igralištu NK Donji Koncovčak. Nakon toga slijedi utakmica skupine U10 ŠN Sveti Marko. Svi posjetitelji moći će kušati grah. (sh)

 

SVETI JURAJ NA BREGU

Prvomajski grah u Malom Mihaljevcu

Udruge iz Malog Mihaljevca povodom Praznika rada na nogometnom igralištu Mali Mihaljevec organiziraju kuhanje prvomajskog graha koji će se moći kušati nakon 12 sati uz predočenje bonova.

DEKANOVEC

Prvomajska budnica uz Limenu glazbu!

Općina Dekanovec povodom Prvog svibnja organizira tradicionalnu budnica koja će dočekati sve mještane uz Limenu glazbu Dekanovec. Fini grah koji će se besplatno dijeliti ispred Općine očekuje sve posjetitelje, a kasnija lokacija za druženje nije formalna.

DONJI KRALJEVEC

Proslave u svim selima općine!

Prvomajska proslava održat će se u Palinovcu u ribičkom domu ŠRD Šaran Palinovec, u Hodošanu uz grah, fileke i roštil te u Svetom Jurju u Trnju. U donjem Kraljevcu proslava će biti 30.travnja u večernjim satima.

STRELEC

Tradicionalni mimohod konjara i druženje kod Matića

Međimurski konjari organiziraju tradicionalni mimohod, a potom slijedi druženje uz jelo i pilo kod Matića u Strelcu. I neke udruge organiziraju proslavu za svoje članove. (vv)

DONJI MIHALJEVEC

Općina Sveta Marija u utorak 1. svibnja organizira biciklijadu u Donjem Mihaljevcu, a nakon toga za sve sudionike i građane druženje uz grah na igralištu Drave. (vv)

KOTORIBA

Prvomajski grah na Šudergrabi

Općina Kotoriba i ove godine organizira besplatan prvomajski grah za svoje mještane koji će se dijeliti na Šudergrabi, u sklopu ribičkog natjecanja SRD Som Kotoriba. Grah će se pripremati od ranojutarnjih sati, a svi posjetitelji će ga moći kušati od 11 sati.

NOVAKOVEC

Grah Udruge žena Šipek za članove i simpatizere

Udruga žena Šipek Novakovec i ove godine organizira prvomajski grah za sve članove i simpatizere. Kuhanje i pripreme kreću već u jutarnjim satima, dok se grah očekuje oko 12 sati u Društvenom domu Novakovec.

GORIČAN

Budnica, grah i odojak na Šoderici

Program će započeti tradicionalnom budnicom, koja kreće u 6 sati od igrališta NK Trnava, a završit će na Šoderici. Program će se nastaviti kuhanjem i podjelom graha za sve prisutne tijekom prijepodneva, a oko 14 sati pripremit će se odojak. U međuvremenu je predviđeno održavanje natjecanja udruga i političkih stranaka u beli, šahu, stolnom nogometu i pikadu, kao i igre za djecu. (mk)

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.