Aplauz za “I mi Srbi volimo Istru”

U prvoj kvalifikacijskoj utakmici za popunu Prve HNL u srijedu su nogometaši Istre 1961 u Puli protiv drugoligaša Varteksa iz Varaždina slavili 3:1, a uzvrat je u Varaždinu 2. lipnja.

Varaždinci su poveli u 10. minuti, a strijelac je bio 22-godišnji Domagoj Drožđek, koji je godinu dana igrao za juniorsku momčad dortmundske Borussije. Gosti su u prvom poluvremenu imali još dvije prigode, ali Drožđek je pogodio vratnicu, a Golubar gredu.

Istra je uspjela poravnati u 55. minuti iz prekida. Ubačaj u kazneni prostor Golubar je pospremio u vlastitu mrežu. Devet minuta kasnije iskusni Aljoša Vojnović donosi preokret i vodstvo Istri 2:1.  Pobjedu Istrana potvrdio je Goran Roce u 88. minuti, koji je nakon kornera glavom pogodio za konačnih 3:1.

Utakmica je na stadionu Aldo Drosina odigrana pred 4000 gledatelja, a sudio je Fran Jović iz Zagreba.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Nakon utakmice treneri Istre i Varaždina bili su dijametralno suprotnog raspoloženja, što je i očekivano.

“Realno gledajući, zadovoljniji sam rezultatom nego igrom. Odigrali smo slabih prvih 45 minuta, no zato smo u nastavku proigrali i uspjeli preokrenuti rezultat u našu korist. Čestitam svojim igračima na velikom zalaganju, ali i Varaždinu na prikazanoj igri. Imamo dobar rezultat, iako smo primili gol, i sve ćemo napraviti da u konačnici ostanemo u Prvoj ligi. Ovakvu priliku nakon tako turbulentne sezone ne smijemo prokockati i mislim da nećemo”, izjavio je trener Istre 1961 Darko Raić-Sudar.

Gostujući trener Mario Kovačević nije krio nezadovoljstvo rezultatom, ali i cijelim tijekom susreta u kojem su njegovi igrači dominirali, ali su na kraju ipak poraženi.

“Gotovo je nevjerojatno koju smo nesreću imali danas. Umjesto da podebljamo vodstvo nakon rane prednosti, dozvolili smo Istri da preokrene rezultat. Neovisno o tome, mislim da imamo dobru šansu za prolazak, ništa nije izgubljeno. Vjerujem svojim igračima i siguran sam da  ćemo znati iskoristiti domaći teren te uz podršku punih tribina doći do pobjede koja će nam biti dostatna za plasman u Prvu HNL”, istaknuo je trener Varaždina.

Atmosfera na stadionu bila je izvrsna, a više od 4000 gledatelja napravilo je pravi nogometni ugođaj. Veliki aplauz tribina Alda Drosine dobio je jedan navijač Istre koji se pojavio s transparentom na kojem je pisalo ”I mi Srbi volimo Istru”.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.