Tečaj masturbacije (teoretski i praktično) posvađao njemačke studente

Na sveučilištu zapadnonjemačkog grada Bielefelda razvio se spor između liberalnih i konzervativnih studentskih udruga oko financiranja jednog tečaja masturbacije za žene, prenosi lokalni tisak u subotu, a javlja N1.

„Mi želimo znati koliko ovaj tečaj košta i jesu li za to bila korištena studentska sredstva“, rekla je Kathrin Krause predstavnica konzervativne studentske udruge RCDS za dnevnik Neue Westfaelische.

Studentska udruga RCDS, koja je tijesno povezana s Kršćansko-demokratskom unijom (CDU), govori o „lošem vicu“ i smatra da je ovim tečajem spriječen normalan pristup jednoj ozbiljnoj temi.

Tečaj masturbacije, koji je namijenjen ženama i transrodnim osobama, održava se u sklopu tematskog tjedna „Društvo. Moć. Rod“ koje organizira lokalni ogranak studentske samouprave AStA, tradicionalno politički lijevo orijentirane organizacije studenata njemačkih sveučilišta.

Tečaj bi trebao biti održan u nedjelju, a sastoji se od dva dijela „teoretskog i praktičnog“. Mjesto održavanja je priopćeno samo sudionicima. Pritom bi, kako se objašnjava, trebali biti analizirani društveni aspekti masturbacije poput srama, ali bi trebale biti isprobane „posebne tehnike“ masturbacije. Prema Facebook stranici AStA-e Bielefeld, tečaj je odavno popunjen.

RCDS smatra da ovakvi tečajevi ne smiju biti financirani novcem studenata. AStA se djelomice financira i iz studentskih pristojbi koje plaćaju svi studenti.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.