Prvi kruzer koja će posjetiti svih sedam kontinenata

62 luke, 32 zemlje, 62.000,00 dolara po osobi

Po prvi put u povijesti, ljubitelji krstarenja mogu osvojiti svih sedam kontinenata u jednom putovanju od 140 dana.

Luksuzni Silver Whisper liner kreće na put 2020., a zaustaviti će se u 62 luke u 32 zemlje, od Antarktike – posljednje velike divljine na Zemlji – do sjevernog i južnog fjorda Norveške, priopćila je tvrtka Silversea.

Put započinje u luci Fort Lauderdale u Floridi i uključuje 40 novih destinacija s nizom noćenja u glavnim gradovima svijeta, javljaju putoholičari.

Od SAD-a, sveobuhvatni brod za krstarenje, koji broji do 382 putnika, plovit će kroz Karibe i Južnu Ameriku (s posjetima Rio de Janeiru i Buenos Airesu) prije nego što stigne na Antarktiku, a zatim na toplije obale Južnog Pacifika; sa stajalištima na otoku Robinson Crusoe i Uskršnjem otoku, kao i Australija – Sydney, Melbourne, Kangaroo Island i Perth.

Put se nastavlja u Aziji, gdje se putnici mogu opustiti na bijelim pješčanim plažama na Phuketu u Tajlandu, istražiti Colombo u Šri Lanci i upiti čari Mumbaija u Indiji.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Azijska ruta završava na Bliskom istoku, gdje putnici mogu otkriti izgubljeni grad Petru u Jordanu i drevno mjesto Muscat u Omanu prije dolaska u Europu, krećući se prema Siciliji, Rimu, Barceloni i Lisabonu.

Konačni segment dovodi putnike iz Dublina kroz Sjevernu Europu, uključujući i slikovite norveške fjordove, kao i otočje Orkney i Edinburgh u Škotskoj prije dolaska u Amsterdam gdje putovanje završava.

To nije najduže krstarenje u povijesti – tu titulu nosi 357-dnevni paket kojeg je objavio Munday Cruising 2016. godine. Karte koštaju više od 125.000 funti,

Silversea’s World Cruise dostupan je od  62,000 dolara po osobi, a trajat će od 6. siječnja do 25. svibnja 2020. godine.

Prvi kruzer koja će posjetiti svih sedam kontinenata

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.