Pomozimo pticama pjevicama preživjeti zimu!

Pomozimo pticama pjevicama preživjeti zimu!

Val hladnoće koji nas je zahvatio i snježni pokrivač koji je prekrio tlo otežavaju pticama potragu za hranom. Ako ste u mogućnosti, osigurajte pticama pjevicama koje obitavaju oko vaše kuće hranu, pozivaju vas Flora i fauna Međimurja! Ostavite im na vidljivom mjestu sjemenke suncokreta (koje se mogu nabaviti u poljoprivrednim trgovinama i trgovačkim centrima) ili kakvu drugu mješavinu sjemenja, a idealno bi bilo ostaviti pticama i kuglu goveđeg loja. Najbolje bi bilo izraditi jednostavnu hranilicu za ptice s krovom, no i sjemenke na kakvoj dasci ili u posudi će biti dovoljne.

Na taj način zimu će preživjeti veći broj ptica i time doprinosimo stabilnosti populacija. Na hranilištu možete očekivati razne vrste sjenica, brgljeza, zebe, zelendura, češljugara, batokljuna, vrapce i druge vrste.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Više informacija o ishrani ptica i hranilištima za ptice možete naći na stranicama AWAP-a: https://www.facebook.com/pg/awapudrugadivljezivotinje/photos/?tab=album&album_id=755581517869266

Ukoliko imate kakva pitanja u vezi hranilišta za ptice, slobodno nam se obratite! Ptice su gladne, pomozimo im!

Pomozimo pticama pjevicama preživjeti zimu!

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.