Eksplozija uspjeha Srednje škole Prelog na Regionalnom Gastru 2018.

U 6 OD 8 DISCIPLINA PRELOG IZBORIO MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU

Ponestalo je maramica za brisanje suza radosnica u timu Srednje škole Prelog ovog četvrtka, 15. veljače, na večer u hotelu Spa Golfer – LifeClas Terme Sveti Martin kada su objavljeni rezultati Regionalnog Gastra 2108, natjecanja učenika turističkih i ugostiteljskih škola. Naime, u čak 6 od mogućih 8 disciplina ova je škola izborila mjesto na državnom natjecanju Gastro, koje će se održati idućeg mjeseca na Malom Lošinju.

Bio je to dan za pamćenje i jedan od zasigurno najljepših trenutaka u povijesti ove 19 godina „mlade“ međimurske srednje škole, poznate po svojoj radišnosti, upornosti i zajedništvu.

Srednja škola Prelog bila je i domaćin ovogodišnjeg Regionalnog Gastra 2018 za Regiju 1 – Središnja Hrvatska. Na natjecanju je sudjelovalo 60-tak učenika koji su skupa sa svojim mentorima stigli iz 14 škola s područja Međimurske, Varaždinske, Krapinsko– zagorske, Sisačko– moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, te iz Grada Zagreba.
Biti domaćin uvijek je čast, ali i velika obaveza jer se radi o složenim disciplinama koje zahtjevaju brojne organizacijske i stručne kompetencije. Preložani su upregnuli sve svoje kapacitete kako u pripremi natjecanja, ali i u pripremi svojih učenika, koji su prezentirali školu.

Stručna ocjenjivačka povjerenstva prepustili su poglavito stručnjacima iz realnog turističkog i ugostiteljskog sektora. Prema riječima nekih od njih „pokazana znanja i vještine većine natjecatelja premašila su očekivanja, dokazujući time kako je stručnost budućih kadrova iz ovih uslužnih djelatnosti definitivno pozitivna.“

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Velika karavana Srednje škole Prelog stigla je u Sveti Martin u jutarnjim satima, zajedno s preko stotinu uzvanika, učenika i mentora, popraćeni popriličnim medijskim interesom što lokalnih, što nacionalnih medijskih kuća. U želji da svojim gostima prirede dan za pamćenje, Preložani su bili na visokom adrenalinu cijelog dana, a pohvale za organizaciju i školi i hotelu Spa Golfer stizale su sa svih strana. Brojni učenici i nastavnici SŠP-a bili su dio organizacijskog tima koji je još jednom pokazao kako složnost i marljivost uvijek kulminiraju uspjehom.

Visoki adrenalin i pozitivne vibracije bile su prisutne i kod natjecatelja, a rezultati su na kraju bili fantastični. Škola domaćin imala je svoje predstavnike u 7 od ponuđenih 8 disciplina, a čak njih 6 izborilo se u daljnji krug natjecanja.

Evo sjajnih rezultata učenika i mentora Srednje škole Prelog:

Maturant hotelijer Justin Sabolčec osvojio je 1. mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Mentori su mu bili iz strukovnog dijela Sanja Pigac, profesor ekonomske (turističke) grupe predmeta te iz engleskog jezika Jurica Vugrin, prof. engleskog jezika i njemačkog jezika.

Maturantica kuharica Ivana Kovačić osvojila je 1. mjesto u disciplini Pripremanje hladnog predjela na tanjuru. Mentorica joj je bila stručna učiteljica kuharstva Slađana Herman.

Maturantica hotelijerka Dajana Kodrnja osvojila je 1. mjesto u disciplini Pripremanje slatkog izloška na na tanjuru. Mentor joj je bio stručni učitelj slastičarstva Vlado Turek.

Maturant kuhar Marcel Kelnerić osvojio je 1. mjesto u disciplini Pripremanje menija. Mentor mu je bio stručni učitelj kuharstva Vlado Bogomolec.

Maturant hotelijer Filip Mihalec osvojio je 2. mjesto u disciplini Predstavljanje turističke destinacije. Mentori su mu bili iz strukovnog dijela Ivana Martinec, profesor ekonomske (turističke) grupe predmeta te iz engleskog jezika Jurica Vugrin, prof. engleskog jezika i njemačkog jezika.

Maturant hotelijer Bruno Brkić dijelio je 2. mjesto u disciplini Posluživanje menija. Mentor mu je bio Zoran Tomašić, profesor gospodarske grupe predmeta (ugostiteljsko posluživanje).

Maturantica hotelijerka Paula Mihoci osvojila je 6. mjesto u disciplini Pripremanje barskih mješavina. Mentor mu je bio Zoran Tomašić, profesor ekonomske grupe predmeta (ugostiteljsko posluživanje).

Cjelokupno natjecanje pratila je i viša stručna savjetnica za sektor turizma i ugostiteljstva, profesorica Monika Belle, koja je čestitala svim natjecateljima, a najboljima zaželjela puno uspjeha na državnom natjecanju. Čestitke su stigle i od župana Matije Posavca, županijskog pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport Branka Sušeca, predstavnika Grada Preloga, Zdravka Kvakana, predsjednika Povjerenstva Regionalnog Gastra 2018. godine Josipa Bajsića, generalnog direktora Terma Sveti Martin (koji je otkrio da je i sam jednom davno bio natjecatelj na Gastru, te se i zahvaljujući njemu „trajno zaljubio u turizam“) Branimira Blajića, te naravno „broja 1“ Srednje škole Prelog, neumornog ravnatelja Tomislava Gregura, koji nije krio sreću i ponos svojim timom nastavnog osoblja i učenika, koji su još jednom u najboljem mogućem izdanju predstavili Srednju školu Prelog i naše lijepo, vrijedno i uspješno Međimurje.

Autorica: Sanja Pigac

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.