Za vikend konačno prava zima?

U središnjim predjelima promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice će biti kiše, a u Međimurju i susnježice. Poslijepodne će oborine prestati, a zatim će se i postupno razvedriti. Najviša dnevna temperatura od 5 do 8 stupnjeva, uz nagli pad potkraj dana.

U gorju i na sjevernom Jadranu u početku oblačno. U gorju će povremeno biti kiše i snijega, dok će na Jadranu kiše biti manje, a poslijepodne se očekuju sunčana razdoblja. Zapuhat će sjeverozapadnjak, uz obalu Istre i jak. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od 2 do 5, na moru od 6 do 8, dnevna u gorju od 4 do 7 uz jače zahladnjenje navečer, na moru većinom od 10 do 12 stupnjeva.

Dalmaciju očekuje promjenljivo oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, moguće i grmljavinu. Sjeverozapadnjak će pojačati na umjeren i jak, na otvorenome i olujan pa će i more biti valovito i jače valovito.

Na jugu je moguć i poneki jači pljusak ili obilnija kiša. No, bit će i sunčanih razdoblja. U početku će puhati umjeren jugozapadnjak, a zatim će okrenuti na umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 6 u unutrašnjosti do 11 uz obalu, a najviša dnevna od 12 do 14 stupnjeva.

Na moru u četvrtak većinom sunčano. U petak najprije na sjevernom dijelu naoblačenje i ponegdje obilnija kiša. U subotu će kiša izraženija biti na južnom Jadranu. Nakon jakog juga u petak, u subotu će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru pa će i zahladnjeti.

U unutrašnjosti će u četvrtak prevladavati sunčano, ponovno uz hladnije jutro. U petak naoblačenje i kiša, a uz zahladnjenje kiša će prema kraju dana prijeći u snijeg koji će u gorju biti i obilniji. Konačno stiže prava zima, za vikend se očekuje snijeg, a onda temperature padaju za 10, 15 stupnjeva. U petak i subotu u gorju će pasti i više od 50, a u nizinama i do 20 cm snijega, koji će se uz hladnije vrijeme zadržati i veći dio sljedećeg tjedna.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.