Slovenci, rukomet, Merkel i Piranski zaljev u jednoj krigli

Za one koji to još ne znaju, jučer su u jednoj od najdramatičnijih završnica u rukometu, Slovenci golom Janca pogodili za 25:24 nakon čega su Nijemci tri sekunde do kraja pokušali odigrati brzi centar i šutirati s gola na gol. Ipak, tu se ispriječio Blagotinšek koji je stao na centru igrališta s visoko podignutim rukama za što su mu suci dodijelili crveni karton i sedmerac za Nijemce. Pravila rukometne igre kažu ako je igrač ometao izvođenje centra u posljednjih 30 sekundi igre automatski se dosuđuje sedmerac. Siguran realizator sedmerca je bio Reichman za 25:25.

I ništa tu ne bi bilo sporno da od kraja utakmice pa nastavka za izvođenje sedmerca nije prošlo desetak minuta. Što se događalo tih desetak minuta? U službenoj verziji litvanski su suci tih 10-ak minuta pregledavali snimku, odlučili priznati slovenski gol, ali i dosuditi sedmerac za Njemačku uz crveni karton Blažu Blagotinšeku.

No u stvarnosti, Nijemci su zvali Merkelicu i rekli joj da ovi Slovenci ne samo da zanovijetaju na polovici Savudrijske vale alias Piranskog zaljeva nego su sad počeli zanovijetati i na polovici rukometnog igrališta i to još na EP. Na to je Merkelica naravno popizdila i rekla da nek se nitko ne zavarava ako Njemačka još nema novu vladu jer se i dalje zna tko je gazda. Rekla je ovim sucima Litvancima nek se ne zajebavaju jer bi Njemačka mogla smanjiti kvote za radnike iz Litve, a možda bi trebalo razmisliti i o tome da se Poljaci i Rusi opet malo pozabave podjelom Litve. Ili će naći načina da Slovence nauče pameti i da nema zajebavanje niti usred Savudrijske vale niti na sredini rukometnog igrališta na EP. I onda su suci došli do solomonskog rješenje i nakon desetak minuta dok je već pola gledališta otišlo doma dosudilo sedmerac koji je mogao, ali i nije morao biti realiziran. No ovo nije masaža sa sretnim završetkom, sedmerac je realiziran i rezultat je neriješen. E i sad dolazi Slovencima glavni dio lekcije: ne sviđa im se neriješeno pa kako onda misle da se i nama Hrvatima može sviđati neriješeno? Pa nismo mi vesla sisali. I sad se vidi da svi oni koji su govorili da je hrvatska diplomacija zakurac nisu bili u pravu. Hrvati su perfidno skovali plan s Njemačkom kako će Slovence naučiti pameti i pokazati im tko je gazda, tko poslušni, a tko posilni. Stoga se nemojte začuditi kad uskoro objave vijest da su se Hrvatska i Slovenija dogovorile oko Savudrijsko-piranskog zaljeva, Merkelica je opet kancelarka, Njemačka ulaže u Litvu i rukometni su prvaci, Hrvati viceprvaci, a Slovenci više ne žele igrati rukomet.

I kužite zakaj se sad EP igra u Hrvatskoj, ne? A Nijemci budu dobili akcijski ljetni popust ove sezone godišnjih odmora na Jadranu, a i šire! Pa kaj mislite, zakaj je onaj direktor Ingre zajebaval malo Bandića da ne bu rukometa u zagrebačkoj Areni? Ste pozabili kak se preziva? Ima čisto njemačko prezime –  Oppenheim! Mislite da je to slučajnost? Joj, kakvi ste vi Generalići!

Možda niste Einsteini, ali vi to morate razumjeti! Možda niste najpametniji, ali vi to morate shvatiti! Možda niste rođeni sa zlatom, ali nećete ni umrijeti s njim!

Živjeli mladenci i cijela svadba!

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.