Kako ga dobro umočiti

Mnogi se hvale kako su ga dobro umočili, a zapravo lažu i to na kratko i na tanko! Da bismo ga dobro umočili, važno je znati pet stvari:

Prvo,da bi se dobro umočio itekako igra ulogu je li mali, kratki, dugi, tanki, debeli! Ne može biti isti postupak ako je na primjer tanki i kratki ili dugi debeli. Jer naravno da manjem i tanjem treba kraće, a dužem i debljem više vremena pa se ne mogu u isto vrijeme staviti ili vaditi!
Drugo, dobar rezultat će dati oni komadi koji na kraju omekšaju. Naravno da su na početku svi tvrdi i žilavi, ali sa par laganih udarčića garantirano je da će kvalitetno omekšati!

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Treće, ne možete ga odmah, još hladnog stavljati unutra u toplo! Dajte mu bar pola sata prije nego ga stavite unutra da postigne željenu temperaturu. Iako ga stavljamo u podmazano, da bi bio dobar on mora biti suh prije stavljanja!

Četvrto, griješimo kad mislimo da ga ne smijemo tiskati kad ga stavljamo unutra. Itekako dobro treba stisnuti tako da cijeli uđe unutra, duboko, i da bude obuhvaćen sa svih strana! Hrapavo je dobro!

Dodaci su uvijek poželjni, to je peta i najvažnija stvar! Ako samo njega stavimo unutra to je bez okusa! Začinite ga malo dodacima i okusima koje volite, jer kad ga primite onako napirlitanog, garantirana je erupcija zadovoljstva!

Dodatno savjet, poželjno je kad je gotov da ga obrišete!

Dakle, da ponovimo:

Odresci za pohanje su različite debljine i veličine pa je poželjno zajedno pohati meso iste veličine.
Ma kako tanki komadi mesa bili, dobro je malo potupkati ih batom za meso da omekšaju.
Ako hladan i mokar komad mesa stavimo u zagrijanu tavu, izazvat ćemo špricanje ulja na sve strane te umanjiti mogućnost za pečenje hrskava odreska. Meso bismo trebali izvaditi ih hladnjaka pola sata prije paniranja te ga obavezno posušiti papirnatim ručnikom prije stavljanja u  brašno, jaje i krušne mrvice. Na taj način spriječit ćete odvajanje paniranog omotača od mesa kad ga stavite u vruću tavu.
Da bi odrezak imao ukusan i hrskavi omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za paniranje nekoliko puta. Budite detaljni i prekrijte jajima, brašnom i krušnim mrvicama svaki dio površine odreska te si tako zajamčite neponovljiv gastronomski užitak. Nemojte se ustručavati i utisnite mrvice što jače u površinu mesa.
Utrljate li nešto soli u meso prije paniranja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen. Posolite jaja i brašno, a u krušne mrvice možete dodati i nešto sitno nasjeckanog začinskog bilja te tako odrescima podariti dodatnu dozu okusa.
Ne zaboravite pečeno meso staviti na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće.

Dobar (f)tek!

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.