29.01.2018., Zagreb - Konferencija za medije u veleposlanstvu NR Kine na temu bilateralne suradnje na svim podrucjima, s posebnim naglaskom na Peljeski most i telefonsku prevaru. Kineski ambasador H.E. Mr. Hu Zhaoming. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Gradnja Pelješkog mosta dobila novu političku dimenziju

Odluka inače vrlo samozatajnog kineskog veleposlanika u Hrvatskoj Hu Zhaominga da sazove konferenciju za novinare, osim što je ozbiljan presedan zbog povoda radi kojeg je održana, ujedeno je bila i jasan pokazatelj koliko je najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu stalo da unapređenja gospodarskih i političkih odnosa s Hrvatskom, piše Mladen Pleše za Telegram.

Naime, veleposlanik Hu Zhaoming reagirao je na žalbe koje su austrijske tvrtke Strabag i talijansko-turski konzorcij Astaldi i Ictasa uložile na odluku Hrvatskih cesta da gradnju Pelješkog mosta dodijeli kompaniji China Road and Bridge Corporationom (CRBC). Veleposlanik Hu Zhaoming jasno je dao do znanja kako Peking drži da je odgovornost za odluku na vladi, a ne na tvrtki Hrvatske ceste.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.