Javni natječaj za dodjelu lijeka #spinrazazasve za oboljele od SMA

ministarstvo zdravstva

Javni natječaj za dodjelu lijeka spinraza za oboljele od SMA

      1. Cilj natječaja

    Poboljšanje pristupa uslugama zdravstvene zaštite u depriviranim i manje atraktivnim područjima i ranjivim skupinama kroz selektivno financiranje na području Republike Hrvatske. Nabavka lijeka za pojedine slučajeve ovisno o medijskoj popraćenosti i broju pratitelja na društvenim mrežama.

     2. Ukupna raspoloživa sredstva

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Natječaja na dostavu projektnih prijedloga iznosi prema iznosu donacija građana.

    3. Raspoloživa sredstva po prijavitelju

Koliko sredstva sami sakupite sa toliko raspolažete!

   4. Predviđeni intenzitet potpore

Intenzitet potpore po pojedinom Projektu može iznositi od javne podrške Ministarstva zdravlja do osobnog posjeta ministra Milana Kujundžića uz nazočnost TV kamera, poglavito HRT-a.

5. Prihvatljivi prijavitelji

Prijavitelj mora ispunjavati sljedeće uvjete:

  • mora imati SMA za što mora dostaviti liječničku potvrdu, ne stariju od 6 mjeseci,

  • morate se upitati što vi možete učiniti za Ministarstvo zdravstva, a ne ono za vas,

  • ne smijete bolovati ni od jedne druge bolesti jer bi sredstva za lijek za drugu bolest trebali sakupljati u odvojenoj kampanji,

  • ne smijete biti rođak nijednoj uglednoj ličnosti iz političkog kruga HDZ-a jer se takvi slučajevi rješavaju bez medijske pompe u inozemstvu,

  • poželjno je da imate širok krug virtualnih prijatelja kako bi akcija sakupljanja donacija imala veće izglede za uspjeh pa ukoliko sakupite više nego što vam treba Ministarstvo zdravstva će vrlo rado uskočiti i pomoći vam oko potrošnje viška kako se ne bi nepotrebno još i time zamarali i imali više vremena za svoju obitelj. Pri tome se slažete da PR Ministarstva zdravstva upotrijebi tu pomoć za marketing Ministarstva.

   6. Rokovi za natječaj

Vaša je slobodna procjena koliko vremena imate, no ne zaboravite da je bolest  progresivna i opaka, vaša djeca vremena nemaju! Mi u Ministarstvu ne možemo tolikom brzinom organizirati sastanke za odobravanje lijekova na teret HZZO-a jer sastanke treba pripremiti, sastaviti pozive, štampati ih, poslati ih, a prije svega toga se trebamo sastati kako bi utvrdili dnevni red za sastanak na kojem će se odlučiti sazivanje sastanka.

I ne zaboravite, sve treba biti transparentno i vjerodostojno!

Ugodan tjedan uz zabavni i informativni program HRT-a!

Vaše Ministarstvo zdravstva

 

spinraza za sve

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.