Maskirani muškarci skinuli crvenu zastavu sa spomenika i prijetili studentima

Jučer je ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu nekoliko maskiranih muškaraca  nasilno pokušalo skinuti crvenu zastavu sa spomenika Silviju Strahimiru Kranjčeviću ispred fakulteta koja je tamo postavljena podovom obilježavanja stote obljetnice Oktobarske revolucije.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta javlja kako je njihova pravovremena reakcija uspjela spriječiti pokušaj uklanjanja zastave te da su se muškarci naoružani pendrecima razišli.

Ipak, tu nije kraj priče jer su se nakon neuspjelog pokušaja muškarci vratili te su ovog puta zastavu i ukrali.

Policijska uprava zagrebačka ubrzo je zaprimila dojavu da je jedna grupa ljudi napadnuta od strane nepoznatih osoba, no ističu kako se okolnosti događaja još utvrđuju te bi više informacija trebalo biti poznato ujutro.

Inicijativa za feministički filozofski na svojim je Facebook stranicama objavila i snimku događaja.

“Na snimci se vide maskirani napadači kako kradu zastavu i prijete studentima Filozofskog fakulteta. Jedan član Studentskog zbora FFZG-a nazvao je policiju, koja je trenutno ispred zgrade fakulteta. Napadači su pobjegli u, ironije li, Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu”, napisali su iz Inicijative na Facebooku.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.