Međunarodni dan bijelog štapa

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svake godine 15. listopada, u našoj zemlji počevši od 1996. godine odlukom Hrvatskog sabora.

Obilježavajući Međunarodni dan bijelog štapa, imamo veliko zadovoljstvo što se brojni projekti uspješno provode sa željom da se tako i nastavi. Naravno, zahvaljujemo i na pomoći institucijama bez kojih bismo mnogo teže realizirali planirano. Slijepe osobe obogaćuju društvo svojim talentima koje kao i videće osobe posjeduju, samo ih treba prepoznati i podržati. Udruga slijepih zato i postoji da se senzibilizira javnost za slijepe osobe i da se članovi uključe u zajednicu u kojoj žive.

U četvrtak, 12. listopada 2017. godine, članovi i predstavnici Udruge slijepih Međimurske županije prisustvovali su obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štap u Ptuju u Sloveniji. Ujedno je Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Ptuj obilježilo sedamdesetu godišnjicu djelovanja. Prema potpisanom Sporazumu o zajedničkom djelovanju i međusobnoj suradnji za unapređenje kvalitete života osoba s oštećenjem vida između Udruge slijepih Varaždinske županije, Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Ptuj, Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Murska Sobota i naše Udruge, za razdoblje 2017.-2020., tradicionalno, svake godine, jedna od udruga potpisnica organizira međunarodne sportsko-rekreativne aktivnosti te obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa.

Udruga slijepih Međimurske županije

Međunarodni dan bijelog štapa

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.