Sve je u pogledu s balkona

Bio jednom jedan momak koji je bio dobar radnik, zapravo odličan. I odlučio direktor da ga nagradi, pa mu kao nagradu za savjestan i odličan rad pokloni putovanje u određenom iznosu, destinacija po vlastitom izboru.

Nije momku bilo lako odabrati kuda, pogotovo jer je imao djevojku i naravno, podrazumijevalo se da na to putovanje povede i djevojku, kad već žive zajedno. Prvo nikako da se uhvati tajming, odnosno da oboje imaju dovoljno slobodnog vremena za odlazak na put pa je vrijeme prolazilo i prolazilo. U međuvremenu su oni tražili najbolju destinaciju za svoj put: bila je u igri Kenija, no tu se treba puno cijepiti, protiv svega i svačega, a recimo da djevojka nije baš ljubiteljica cjepljenja. I nastavilo se traženje destinacije. Došlo i ljeto, pa je bilo vrijeme i za odlazak na more, no tu im nije potrebno iskoristiti nagradni bon, prvo su otišli kod djevojčine rodbine na moru, pa zatim kod njegove.

I onda su udarile paklene vrućine, ne toplinski val, nego toplinski valovi iz svih smjerova počeli su harati Hrvatskom, a posebno su bili izraženi u Zagrebu, gdje mladom paru koji tamo živi nisu pomogle ni silne fontane. I odluče iskoristiti bon i otići u destinaciju gdje se može lakše disati: prirodni park Parco Naturale Vedrette di RiesAurina.

Rieserferner-Ahrn/Vedrette di Ries-Aurina je sedmi proglašeni park prirode, a drugi je po veličini u pokrajini Južni Tirol. Osnovan je 1988. godine. Nalazi se na samoj granici s Austrijom, u sjeveroistočnom kutu pokrajine Južni Tirol. S njegovih južnih obronaka može se vidjeti veliki skijaški kompleks Kronplatz, koji se nalazi na suprotnoj strani doline Pustertal/Val Pusteria.

Parco Naturale Vedrette di Ries-Aurina Naturpark Rieserferner-Ahrn

Parco Naturale Vedrette di Ries-Aurina Naturpark Rieserferner-Ahrn

Parco Naturale Vedrette di Ries-Aurina Naturpark Rieserferner-Ahrn

Imala je ta djevojka i vrlo dobru i blisku prijateljicu koja je otišla raditi na more da zaradi nešto novaca za studiranje. Prijateljica je imala jednu vrlo izraženu karakteristiku: imala je izuzetan smisao za humor.

Naravno da se naša djevojka iz priče javila svojoj prijateljici opisujući joj kako je lijepa priroda, predivne šume, mnoštvo potoka, slapova…pa joj je poslala i sliku sa pogledom sa balkona svoje sobe:

Parco Naturale Vedrette di Ries-Aurina Naturpark Rieserferner-Ahrn

A njezina prijateljica, ne budi lijena, uzvratila joj je slikom sa pogledom sa svog balkona:

pogled s balkona

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.